10 preoti au oficiat Taina Sfantului Maslu in parohia Poienile Zagrei

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, preotii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonati de pr. Dan Vasile, s-au intalnit duminica, 17 august 2014, in Parohia Poienile Zagrei din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 17.00, in Biserica cu hramul „Sfanta Cuvioasa Parascheva”, soborul format din 10 preoti slujitori a savarsit Taina Sfantului Maslu.

„Credinciosii de la poalele Tiblesului au asteptat cu bucurie nespusa acest moment duhovnicesc, la care au luat parte intr-un numar foarte mare. Alaturi de credinciosii localnici, la seara duhovniceasca au participat si credinciosi ai filiei Suplai, intarind prin prezenta lor importanta impreuna lucrarii in rugaciune, dar si bucuria trairii in duhul comuniunii”, a declarat corespondentul Radio Renasterea in protopopiatul Nasaud, parintele Cornel Coprean.

In cuvantul rostit la finalul slujbei, pr. Clapa Ioan de la Parohia Piatra, le-a vorbit credinciosilor despre Sfanta Cruce ca semn, simbol si putere, pornind de la troparul „Doamne, arma asupra diavolului, Crucea Ta o ai dat noua .” din cadrul Tainei Sfantului Maslu. Parintele a subliniat de asemenea, implicatiile Sfintei Cruci in viata crestinilor si importanta asumarii ei impreuna cu Hristos. In incheiere parintele paroh Oltean Ovidiu a multumit preotilor prezenti.

„Seara duhovniceasca de la Poienile Zagrei continua activitatea misionara a Cercului preotesc Mocod, aceasta fiind cea de a cincea intalnire din acest an prin care Hristos este marturisit in parohiile acestui cerc pastoral. Cercul pastoral-misionar Mocod este format din preotii slujitori in parohiile arondate comunelor Zagra, Nimigea, Chiuza si Runcu Salvei. Urmatoarea activitate misionara a cercului pastoral se va desfasura in Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci in Parohia Floresti”, a adaugat parintele Cornel Coprean.

Biserica Parohiei Poienile Zagrei cu hramul „Sfanta Cuvioasa Parascheva”, care dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a fost sfintita la data de 12 iulie 1908. Catapeteasma altarului a fost impodobita cu icoane lucrate la Viena, pe cheltuiala credinciosilor parohiei. In anul 1966 biserica a fost pictata in tehnica tempera, iar apoi de-a lungul anilor s-au desfasurat mai multe lucrari de intretinere si infrumusetare a sfantului locas.

In data de 3 octombrie 1982 biserica a fost resfintita de Episcopul – vicar Justian Chira Maramuresanul al Episcopiei Vadului, Feleacului si Clujului. In cursul anului 2010 s-au executat lucrari de renovare si restaurare exterioara a bisericii, pentru ca in anii urmatori sa fie infrumusetat si Sfantul Altar, asa cum ne-a informat parintele paroh Oltean Ovidiu-Teodor.

Autor: Alexandra Andereș

Sursa: radiorenasterea.ro

.

18 August 2014

Vizualizari: 808

Voteaza:

10 preoti au oficiat Taina Sfantului Maslu in parohia Poienile Zagrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE