100 de ani de la trecerea la cele vesnice a Sfantului Nicolae al Japoniei

In ziua de 16 februarie 2012, Biserica Ortodoxa Japoneza a sarbatorit in mod solemn trecerea a 100 de ani  de la mutarea la cele vesnice a Sfantului Nicolae Luminatorul Japoniei, cel "Intocmai cu Apostolii". Catedrala ortodoxa din Tokyo este cunoscuta sub numele "Nicoli-Do" (casa lui Nicolae). Denumirea insasi exprima respectul pe care japonezii il pastreaza memoriei acestui fiu al Rusiei care a propovaduit credinta ortodoxa in insulele Tarii Soarelui Rasare.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de un sobor de ierarhi si preoti prezidat de  Episcopul Sendai Serafim. Dupa incheierea Sfintei Liturghii, Mitropolitul Daniel de Tokio si al intregii Japonii a rostit un cuvant de invatatura in care a subliniat importanta activitatii misionare a Sfantului Nicolae care a adus in aceasta tara Evanghelia (vestea cea buna) lui Hristos.

Ieromonahul Nicolae (Kassatkin) a sosit in Japonia in 1861 ca preot al consulatului rus din Hakodate. In 1870 a fost initiata activitatea misiunara rusa in Japonia ce a fost condusa de parintele Nicolae, devenit Arhimandrit. Parintele Nicolae a fost sfintit episcop in 1880.  Activitatea sa misionara  este una de exceptie:  la initiativa sa au fost traduse Sfanta Scriptura si cartile liturgice in limba japoneaza,  a infiinftat si un seminar teologic, scoli primare pentru baieti si fete, o biblioteca, un orfelinat si alte institutii. Tot la initiativa lui va apare un jurnal ortodox in limba japoneza, "Mesagerul bisericesc”. Episcopul Nicolae a trecut la cele vesnice pe 3/16 februarie 1912. Dupa moarte sa, imparatul Miji a oferit personal permisiunea pentru a fi inmormantat in Cimitirul din Yanaka. Sfantul Nicolae al Japoniei a fost canonizat de catre Patriarhia Moscovei pe 10 aprilie 1970.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Mai multe informatii despre activitatea misionara a Sfantului Nicolae al Japoniei: Biserica Ortodoxa Japoneza

Sfantul Nicolae al Japoniei

22 Februarie 2012

Vizualizari: 680

Voteaza:

100 de ani de la trecerea la cele vesnice a Sfantului Nicolae al Japoniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE