100 de tineri din Eparhia Giurgiului vor participa la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Europa de la Cluj-Napoca

În perioada 4-7 septembrie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, 100 de tineri din eparhia noastră vor participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa. La acest eveniment organizat de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și de Asociația Tinerilor Creștin Ortodocși din Cluj vor participa peste 6000 de tineri din toate eparhiile din ţară, din diaspora, dar şi reprezentanţi din celelalte Biserici Ortodoxe surori. Genericul acestei întâlniri poartă titlul ,,Tinerii ortodocși împreună pentru viitorul Europei”. Evenimentul se înscrie în calendarul principalelor manifestări din cadrul proiectului ,,Cluj – Capitala Europeană a Tineretului 2015” și vine să arate grija Bisericii pentru educația și viitorul tinerilor. În calendarul întâlnirilor sunt cuprinse activităţi diverse, cum ar fi: conferinţe, seminarii, discuţii libere, dezbateri, programe artistice şi excursii la diferite obiective religioase.

Participanții vor fi binecuvântați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va fi prezent la sesiunea de deschidere a reuniunii de vineri, 4 septembrie, iar duminică, 6 septembrie, va săvârși Sfânta Liturghie la care vor lua parte tinerii ortodocși din Europa.
În această dimineață, la Catedrala Episcopală ,,Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu, Părintele Protos. Teodor Șerban, Vicar-administrativ al Episcopiei Giurgiului, a rostit mai multe rugăciuni de binecuvântare a călătoriei pentru reprezentanții Episcopiei Giurgiului la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși. Totodată, Preacuvioșia Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța dialogului și a misiunii creștin-ortodoxe în societatea contemporană.

Participarea celor 100 de tineri din Episcopia Giurgiului se realizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu și al Consiliului Local Giurgiu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

04 Septembrie 2015

Vizualizari: 133

Voteaza:

100 de tineri din Eparhia Giurgiului vor participa la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Europa de la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE