12 ani de slujire arhiereasca pentru Preasfintitul Ioachim Bacauanul

Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a aniversat ieri 12 ani de slujire arhiereasca.

Prin participare la Sfanta Liturghie in Catedrala Arhiepiscopala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman si prin prezenta la slujba de Te Deum, alaturi de parintii consilieri si inspectori ai Centrului Eparhial de la Roman, asa a serbat Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, cei 12 ani de slujire arhiereasca in aceasta eparhie.

La finalul rugaciunilor, la care au asistat preoti si credinciosi din Roman si din alte parti ale Eparhiei, sositi special la Roman pentru acest moment aniversar, preotul Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a facut o prezentare concisa, dar relevanta, a activitatii Preasfintiei Sale in acesti 12 ani, amintind, printre altele, si de impresionantul proiect ce se deruleaza in Parcul Melchisedec, aproape de finalizare, prin care se vor realiza un „Centrul de zi pentru copii din familii in dificultate” si „Centrul Social Multifunctional”, doua obiective social-filantropice reprezentative pentru intreaga Eparhie.

La randul sau, Preasfintitul Parinte Episcop-vicar Ioachim Bacauanul a multumit Bunului Dumnezeu pentru toate cele randuite, precum si tuturor celor care i-au fost si ii sunt alaturi pe acest drum al slujirii Bisericii vazute lui Hristos. „Ce-am fi putut face, daca Hristos n-ar fi cu noi? Hristos ne spune tuturor: Fara Mine nu puteti face nimic. Iar noi, care vizualizam, intru nevrednicia noastra, prezenta Lui in Biserica de pe pamant spun voua ca: fara voi nu as fi putut face nimic, pentru faptul ca totul se face in comuniune, comunicare prin Hristos. Iar daca il punem pe Hristos in centrul lucrarii noastre sinergice, in centrul activitatilor noastre multilaterale, atunci lucram cu El si, prin El, orice ce este rinduit noastra in aceasta viata. Mai intai, multumim lui Dumnezeu pentru toate, si eu, in calitate de ierarh, caruia mi s-au dat prerogrative, in ultimul timp, de catre Sfintul Sinod, intru cat ierarhului nostru simbol, Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Eftimie, i s-au mai diminuat fortele fizice, doar cele duhovnicesti ca o prezenta simbolica in Eparhia noastra. Insa in ultimii ani greutatile au fost pe umerii nostri si de aceea spuneam ca fara voi nu as fi putut face nimic, dar prin Hristos s-au realizat lucruri deosebite, asa cum ati remarcat unele dintre ele. Acum cit priveste bilantul il lasam pe Dumnezeu sa evalueze. Cei 12 ani de slujire arhiereasca sunt o implinire, dar nu stiu cat s-a recunoscut sau se va recunoaste Hristos in lucrarea noastra, de aceea il rog pe El sa socoteasca ca dreptate pentru mantuire tot ceea ce am implinit noi Biserica lui Hristos, intru smerenie si ascultare desavarsita, ascultare fata de poruncile evanghelice, fata de Hristos, fata Sfantul Sinod al Bisericii noastre”, a declarat Preasfintia Sa.

Totodata, ierarhul si-a amintit momentul cand a fost instalat ca arhiereu-vicar al acestei eparhii, fapt ce a consemnat implicarea intr-o activitate complexa a Bisericii. „Imi amintesc cu bucurie, dar si cu resemnare si smerenie, de acel moment petrecut in incinta acestei de Dumnezeu pazitei Eparhii a Romanului si Bacaului, cand mi s-a asezat pe cap mitra, ce reprezinta coroana arhieriei. Atunci, mi-am adus aminte ca mi se asaza, ca si lui Hristos, o coroana de spini, pentru ca nu m-am angajat la o viata comoda, cum nici Hristos, Dumnezeu fiind, care a venit pe pamant, lasand sinurile Sfintei Treimi, nu a nu a ales o cale comoda, ci una a smerenie, a Golgotei. Si noi de 12 ani urcam purtand coroana de spini pana cand vom ajunge pe Golgota, care nu va fi altceva decat cerul, iar acolo il rug pe Dumnezeu sa se recunoasca in ceea ce am implinit noi ca chemare sfanta, care ne-a fost conferita in Biserica lui Hristos. Am simtit ca aceasta cruce se poata duce alaturi de voi, preoti, credinciosi si monahi care va rugati impreuna cu noi”, a mai adaugat Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul.

Sursa: epr.ro
 

02 Mai 2012

Vizualizari: 439

Voteaza:

12 ani de slujire arhiereasca pentru Preasfintitul Ioachim Bacauanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE