2 ZILE PANA LA INSCAUNARE


IPS Bartolomeu Anania va deveni Mitropolit
Peste 150 de mii de credinciosi din Ardeal sunt asteptati peste doua zile in fata Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca. Acolo va avea loc ceremonia prin care Inalt Prea Sfintiei Sa Bartolomeu Anania va deveni Mitropolit. Autoritatile au luat masuri stricte de securitate pentru ca la eveniment si-au anuntat prezenta numeroase persoanalitati din viata politica si religioasa.

Conform Realitatea TV, pentru ceremoniile de sambata autoritatile au decis sa intrerupa circulatia pana la pranz in doua piete din centrul orasului . In fata Catedralei Ortodoxe unde va avea loc inscaunarea a fost instalat un podium care va servi drept altar pentru intreaga ceremonie.

La eveniment si-au anuntat prezenta personalitati politice si religioase, printre care Patriarhul Bisericii Ortodoxe si fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, astfel ca primaria Cluj-Napoca a intarit paza in zona si a interzis comercializarea bauturilor alcoolice pe toata durata manifestarilor.
 
 RAIMONDA BOIAN , purtator de cuvant Primaria Cluj-Napoca :Semafoarele vor fi trecute pe galben intermitent, se deviaza transportul in comun pentru sase linii de autobuze si troleibuze, se vor pune, la dispozitia participantilor la manifestrari zone pentru aprovizionare cu apa potabila. IPS BARTOLOMEU ANANIA, arhiepiscopul Vadului Feleacului si Clujului:Griji avem destule, pentru ca proportiile evenimentului sunt mult mai mari decat acelea pe care noi am scontat. Este foarte adevarat ca aceasta mitropolie se intinde pe teritoriul a 8 judete din Transilvania
 
Vor veni prefectii din cele 8 judete, presedinti de consilii judetene primarii oraselor de resedinta

Credinciosii care vor veni sambata la Cluj- Napoca vor avea posibilitatea sa se inchine la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului care va fi adusa, maine de la Manastire Nicula.

Bogdan IVANOIV , purtator de cuv. Arheipiscopia Vadului, feleacului si Clujului :Vor veni in jur de 1000 de preoti organizati din toate cele 8 judete ale mitrolopiei, insotiti de grupuri de credinciosi imbracati in costumele populare specifice zonei, o sarbatoare pe care am dorit sa o punem sub patronatul Maicii Domnului
 
Odata cu inscaunarea Inalt Prea Sfintiei Sale Bartolomeu Anania ca Mitropolit al Clujului, Alebei, Crisanei si Maramuresului va fi ridicata in rang de mitropolie si Arhiepiscopia de la Cluj. Titulatura si intinderea teritoriala a noii Mitropolii au fost aprobate la inceputul lunii martie de Adunarea Nationala Bisericeasca.

 Realitatea TV

 

.

23 Martie 2006

Vizualizari: 2297

Voteaza:

2 ZILE PANA LA INSCAUNARE 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE