40 de ani de arhierie ai Inaltpreasfintiei Sale Iustinian Chira

"Tari in credinta, osardnici in rugaciune si neprihaniti in viata - asa se cuvine sa fie toti cei ce de buna voie s-au hotarat sa imbrace cinstita haina calugareasca. Iar atunci manastirea care-i adaposteste se face cuib de lumina si caldura, de mangaiere si intarire duhovniceasca pentru ei ca si pentru nesfarsitele osti de inchinatori care se apropie de sfantul ei jertfelnic."

Aceste cuvinte au fost consemnate de catre episcopul Nicolae Colan – membru al Academiei Romane – in cartea de aur a Manastirii Rohia, la doar un an de la intrarea in manastire, ca frate, a tanarului, de atunci, Ioan (Justinian) Chira.

Cea mai mare recunoastere a slujirii Inaltpreasfintitului Justinian s-a petrecut in anul 1973, cand a fost ridicat la inalta treapta a arhieriei, ca episcop vicar la Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului, primind numele de “Maramureseanul”.

Caderea regimului totalitar comunist a dus si la reinfiintarea vechii Episcopii Ortodoxe a Maramuresului, careia i s-a adaugat si Satmarul. Un singur nume era posibil pentru a ocupa scaunul vacant: episcopul Justinian Chira.

Trecerea anilor au dovedit ca Preasfintitul Justinian a fost cel mai indicat in a pastori aceasta reinfiintata eparhie, cel care a coordonat intreaga osteneala a tuturor colaboratorilor, incepand cu Centrul Eparhial si continuand cu toti protopopii si preotii din eparhie, facand sa renasca chipul duhovnicesc si material al Bisericii din aceste locuri binecuvantate.

Cei care astazi ne putem bucura de toate aceste impliniri, nu ne ramane decat sa-I aducem cuvenita multumire lui Dumnezeu pentru ca ni L-a daruit si sa-L rugam pe mai departe, acum la implinirea a 40 de ani de arhierie, sa-L aiba in purtarea sa de grija in aceasta viata pamanteasca, in drumul spre desavarsirea sa si a noastra a tuturor.

Intru multi ani, Inaltpreasfintite Parinte!

Preasfintitul Dr. Justin Sigheteanul
si Permanenta Eparhiala.

Sursa: episcopiammsm.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Septembrie 2013

Vizualizari: 631

Voteaza:

40 de ani de arhierie ai Inaltpreasfintiei Sale Iustinian Chira 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Iustinian Chira

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE