75 de ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Pavel Florensky

Sambata, 8 decembrie 2012, s-au implinit 75 de ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Pavel Florensky (1882-1937), eminent teolog, filosof, istoric al artei si matematician. Miercuri, 5 decembrie, in Lavra Serghei Posad s-a savarsit o slujba de pomenire in memoria tuturor celor care au suferit pentru dreapta credinta in anii persecutiei bolsevice.

Cu ocazia comemorarii marelui savant rus a fost deschisa pe 23 noiembrie 2012 la Casa fotografiei din Moscova expozitia "Pavel Florensky, un Leonardo rus”.

Titlul expozitiei este inspirat de o expresie folosita pentru prima data in 1921 de Parintele Serghei Bulgakov. De atunci, compararea parintelui Florensky cu geniul Renasterii, Leonardo da Vinci, este foarte des intalnita.

Spirit enciclopedic, parintele Pavel Florensky a publicat numeroase studii in filosofie, teologie, filologie, istoria artei, matematica si fizica, etnografie si muzeologie, electronica si geologie.

Obiectele expuse provin din casa memoriala Pavel Florensky, si constau in: schite, documente, ilustratii ale cartilor, portrete si fotografii inedite.

Expozitia "Pavel Florensky, un Leonardo rus” va fi deschisa pana pe 16 decembrie 2012.

Pe aceeaşi temă

10 Decembrie 2012

Vizualizari: 684

Voteaza:

75 de ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Pavel Florensky 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE