A fost sfintita pictura noii biserici a Manastirii Lepsa

Mănăstirea vrânceană Lepşa şi-a sărbătorit, lunea aceasta, în ziua praznicului Naşterii Maicii Domnului, cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a sfinţit pictura noii biserici a aşezământului monahal, cu hramurile „Izvorul Tămăduirii“ şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, şi a binecuvântat lucrările efectuate la exterior. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat în continuare Sfânta Liturghie şi a hirotonit un preot.



Mănăstirea Lepşa a fost ctitorită la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi a fost desfiinţată de comunişti în anul 1959. Aşezământul monahal a fost reînfiinţat după 1990, cuprinzând, pe lângă noul locaş de cult, ridicat în perioada 2008-2011, Biserica de lemn „Naşterea Maicii Domnului“ – monument istoric, şi Paraclisul „Sfânta Treime“.

La finalul Sfintei Liturghii, stavrofora Mihaela Clim – stareţa mănăstirii - a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian bastonul, ca semn al puterii de a conduce, apoi a fost aşezată în scaunul rezervat stareţei. De asemenea, obştea monahală i-a dăruit Înaltpreasfinţiei Sale o icoană a sărbătorii Izvorului Tămăduirii. La slujbe au participat sute de credincioşi veniţi în pelerinaj din toată eparhia, dar şi din alte zone ale ţării.

Potrivit tradiţiei, s-a oficiat şi Parastasul pentru ctitorii, monahii şi monahiile care au vieţuit aici şi au trecut la cele veşnice. (Dragoş Olteanu)

Sursa: ziarullumina.ro

.

10 Septembrie 2014

Vizualizari: 534

Voteaza:

A fost sfintita pictura noii biserici a Manastirii Lepsa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE