A IV-a editie a Festivalului 'Sub dealul secaturii' in parohia bistriteana Agries

Parohia Ortodoxa Agries, Asociatia “Perpetuum Artis” Agriesel, Consiliul Judetean si Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Tarlisua organizeaza duminica, 9 septembrie 2012, cea de-a IV-a editie a Festivalului-concurs „Sub dealul secaturii”.

Manifestarea, care promoveaza portul si jocul traditional, a fost initiata de preotul paroh Timoftei Gaurean din Agries, din dorinta de a face cunoscute obiceiurile populare de pe Valea Tiblesului dar nu numai.

Anul acesta, vor concura in cadrul festivalului perechi din toate categoriile de varsta, de la cei mai tineri, pana la oameni varstnici de peste 65 de ani, din judetele Bistrita-Nasaud si Maramures.

Potrivit invatatoarei Floarea Pop, care care se ocupa in acest an de organizarea festivalului, juriul va fi format, ca de fiecare data, din specialisti precum prof. dr.

Vasile Filip din Bistrita, conf.univ.dr. Aurel Bodiu de la Universitatea „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, scriitorul si omul de radio Valentin Marica, etnolog Maria Golban si jurnalistul Menut Maximinian.

Toti locuitorii din Agries vor imbraca duminica vechile costume populare din zona, vor participa dimineata la Sfanta Liturghie dupa care, de la ora 14:00 vor lua parte la festivalul care se va incheia cu un spectacol folcloric, sustinut de mai multi artisti, dintre care-i amintim pe Domnica Dologa si Lenuta Purja.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

09 Septembrie 2012

Vizualizari: 615

Voteaza:

A IV-a editie a Festivalului 'Sub dealul secaturii' in parohia bistriteana Agries 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia agries

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE