Actiunea 'Aprinde o lumanare pentru copiii avortati'

Asociatia „Pro Tinerete” Alba si Centrul Misionar si de Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a organizat ieri, 29 mai, actiunea „Aprinde o lumanare pentru copiii avortati”. Manifestarea a avut loc dupa oficierea sfintei liturghii la mai multe biserici din Alba Iulia si Targu-Mures iar seara dupa slujba vecerniei la Catedrala Reintregirii. La actiune au participat peste 50 de tineri voluntari care au oferit credinciosilor ce au iesit de la biserica lumanari, cu rugamintea de a le aprinde pe o masa special amenajata in fata bisericii si de a medita cateva momente la darul lui Dumnezeu, la viata noastra si a altora.

Parintele Florin Croitoru, presedintele Asociatiei „Pro Tinerete” Alba ne-a oferit mai multe informatii: „In preajma zilei de 1 iunie, lumea intreaga vorbeste frumos despre copii. Acum recapitulam impreuna drepturile lor si trasaturile unice ale varstei, ne entuziasmam cand ne gandim la anii copilariei noastre si le promitem celor mici o copilarie mai frumoasa si mai usoara decat a noastra.

Nu trebuie sa uitam insa, in mod ipocrit, ca, mai bine de 10 ani, intre 1990-2000, Romania a figurat pe primul loc in Europa la numarul de avorturi pe an (aproximativ 1.000.000/an). Acum situatia s-a mai imbunatatit . De aceea, nu trebuie sa practicam o memorie selectiva si sa uitam tocmai de cei carora mamele nu le-au dat dreptul la viata si la bucuria acestei zile – poate fratii sau surorile noastre, verii, vecinii sau copiii prietenilor.”

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

31 Mai 2011

Vizualizari: 536

Voteaza:

Actiunea 'Aprinde o lumanare pentru copiii avortati' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE