Actiuni destinate tinerilor si copiilor in Episcopia Salajului

Cu ocazia zilei de 1 iunie Episcopia Salajului a organizat mai multe actiuni destinate tinerilor si copiilor. Astfel, joi, 28 mai, in Parohia Galgau, protopopiatul Jibou, sub coordonarea Preacucernicului Parinte Silviu Boha, Inspector pentru cateheza parohiala, a avut loc prima serbare din seria celor dedicate incheierii primului an de activitate in cadrul proiectului catehetic „Hristos impartasit copiilor”. La aceasta actiune au participat un numar de 70 de copii din grupele de catehizare organizate in parohiile: Galgau, Fodora, Ileanda, Rus, Glod, Capalna si Barsau Mare, insotiti de preotii care i-au pregatit: Traian Somcutean, Mircea Both, Vasile Rablau, Alexandru Bande, Ioan Petris, Vasile Somcutean, Mihai Bumb si de profesorul de religie Augustin Somcutean. Au fost prezenti un numar mare de credinciosi dar si reprezentantii autoritatilor locale din zona.

Vineri, 29 mai, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean au fost desemnati castigatorii fazei finale a concursului pentru realizarea unui site pentru Episcopia Salajului.

In acest concurs s-au inscris un numar de 14 echipe grupand un numar de 37 elevi de la liceele din Judetul Salaj.

Juriul prezidat de Preasfintitul Petroniu, Episcopul Salajului, a fost alcatuit din reprezentantii Episcopiei Salajului, ai Inspectoratului Scolar Judetean, profesori de specialitate, reprezentanti ai firmei care va gazdui site-ul.

Echipa declarata castigatoare, formata din Romitan Alexandru, Sabau Ruben si Pasca Marius, elevi la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalau va fi premiata in cursul acestei saptamani la sediul Episcopiei Salajului.

Duminica, 31 mai, a fost lansat proiectul „Tineri pentru tineri” realizat de Episcopia Salajului in colaborare cu Liga Tineretului Crestin Ortodox, filiala Zalau. Obiectivul acestui proiect este de a strange fondurile necesare in vederea sprijinirii unor elevi si studenti provenind dintr-un mediu defavorizat pentru continuarea studiilor. In acest sens a fost realizat un CD tematic, Despre Rugaciune, care va fi pus in vanzare pentru inceput in toate bisericile ortodoxe din Municipiul Zalau si din orasele Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei.

Biroul de presa al Episcopiei Salajului

 

.

01 Iunie 2009

Vizualizari: 833

Voteaza:

Actiuni destinate tinerilor si copiilor in Episcopia Salajului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE