Actiuni sociale la Sibiu, de Ziua Copiilor Strazii

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, a organizat miercuri, 21 martie, de Ziua Internationala a Copiilor Strazii, doua actiuni de ajutorare a persoanelor fara adapost sau aflate in dificultati materiale. Prima actiune a reprezentantilor Arhiepiscopiei Sibiului s-a desfasurat la Biserica “Sfantul Ioan Iacob Romanul”, unde 30 de persoane fara adapost au primit pachete cu pateuri si paine, sponsorizate de firmele “Scandia” si “Simpa” din Sibiu.

A doua actiune a Departamentului Social a avut loc la Centrul de zi pentru copii “Casa Deschisa” din Sibiu, unde mai bine de 20 de copii au primit pachete cu alimente, dulciuri, rechizite si produse de patiserie.

Delegatia a fost condusa de consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, parintele Nicolae Rusu, alaturi de inspectorul social de la aceeasi institutie, parintele Nicolae Latchescu. Copiii au fost binecuvantati de preoti, au rostit rugaciuni si au primit iconite cu Maica Domnului si Mantuitorul Iisus Hristos.

“Am impartit daruri acestor copii si am stat de vorba cu ei, incredintandu-i ca suntem alaturi de ei si ca incercam sa le sprijinim familiile si personalul de la acest centru in eforturile lor de a-i educa si de a le oferi toate cele necesare vietii cotidiene”, ne-a spus parintele consilier Nicolae Rusu.

Prevenirea abandonului scolar

In centrul “Casa Deschisa” din Sibiu, 27 de copii beneficiaza zilnic de o masa calda, de un spatiu pentru desfasurarea activitatile extrascolare si de alte servicii care vin sa-i ajute in activitatile scolare si sa reduca riscul de abandon scolar si familial. Printre activitatile saptamanale amintim orele de dans, orele de educatie civica si religie, povestile, lucrul manual si multe altele.

“Centrul functioneaza din 2001, cu ajutorul unor sponsori din Germania. Am adunat, initial, 15 copii de pe strada, iar dupa mai bine de un an ne-am indreptat atentia catre copiii cu nevoi sociale deosebite. Toti copii sunt obligati sa mearga la scoala sau gradinita, iar noi le cumparam rechizite si manualele scolare”, ne-a explicat educatoarea Edith Gagy.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

.

22 Martie 2012

Vizualizari: 840

Voteaza:

Actiuni sociale la Sibiu, de Ziua Copiilor Strazii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE