Activitati catehetice la Parohia 'Toti Sfintii' din Ramnicu Valcea

La Parohia "Toti Sfintii" din municipiul Ramnicu Valcea se desfasoara in perioada Postului Nasterii Domnului o serie de activitati catehetice atat pentru tineri cat si pentru adulti.

Dupa intalnirile duhovnicesti din saptamanile trecute ce au avut ca teme de dezbatere rolul familiei crestine in pastrarea valorilor spiritual-morale precum si reafirmarea misiunii Bisericii in apararea institutiei familiei, saptamana aceasta vor avea loc cateva intalniri cu grupurile de elevi ale scolilor care au incheiat parteneriate educationale cu aceasta parohie.

In ziua de praznuire a Sfantului Cuvios Antonie de la Iezer, un grup de elevi ai Grupului Scolar „Capitan Nicolae Plesoianu” din Ramnicu-Valcea, insotiti de Prof. Badea Mihaela si Prof. Nicula Cristina, au participat la activitatile catehetice ale Parohiei „Toti Sfintii”.



„Proiectul educational Puterea cuvintelor, isi propune aducerea tinerilor in spatiul eclesiastic, pentru ca in felul acesta sa cunoasca valorile spiritualitatii romanesti precum si parte din activitatea culturala si social-filantropica pe care o desfasoara Biserica. Nadajduim ca in felul acesta tinerii sa participe in mod direct la unele activitati desfasurate de catre parohia noastra, lucru care i-ar responsabiliza si ar pune in valoare capacitatea de a lucra in echipa, spiritul de initiativa si alte trasaturi frumoase pe care le descoperim in cadrul intalnirilor catehetice”, a precizat Parintele Constantin Cirstea, parohul acestei biserici.

Parohia „Toti Sfintii” din Ramnicu Valcea mai are incheiate parteneriate si cu Gradinitele Nr. 1 si Nr. 3 din Ramnicu Valcea, preotii acestei parohii desfasurand o bogata activitate in cadrul proiectelor derulate de Patriarhia Romana: „Hristos impartasit copiilor” si „Alege Scoala”.

Sursa: arhiram.ro
 

.

28 Noiembrie 2011

Vizualizari: 482

Voteaza:

Activitati catehetice la Parohia 'Toti Sfintii' din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE