Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca

Tinerii interesati sa studieze teologia se pot inscrie de saptamana viitoare la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Pentru anul universitar 2014-2015 institutia de invatamant superior pune la dispozitie aproximativ 90 de locuri bugetate si peste 150 la taxa la cele patru specializari: Teologie Pastorala, Didactica, Asistenta Sociala si Arta Sacra.

Teologie-Psihologie, o noua specializare la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj

O noutate este ca din toamna cei care se vor inscrie la master vor putea opta pentru o noua specializare si anume teologie – psihologie, specializare introdusa la cerinta mai multor studenti. Tinerii teologi care doresc sa urmeze studiile masterale pot opta si pentru specializarile Doctrina si hermeneutica crestin ortodoxa, Ortodoxie romaneasca si viata liturgica, Pastoratie si duhovnicie, Arta Sacra. Conservarea, restaurarea si crearea bunurilor culturale si Bioetica – Morala, etica si deontologie. Pentru toate specializarile candidatii vor depune, la inscriere, un proiect de cercetare, pe o tema liber aleasa. Acesta va fi notat de o Comisie, stabilita de Facultate.
Calendarul Admiterii la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca

Inscrierea candidatilor se poate face in perioada 14 - 16 iulie, iar din 17 iulie vor incepe probele scrise si practice ale examenului de admitere. In 17 iulie va avea loc examenul psihologic pentru candidatii de la toate specializarile si verificarea aptitudinilor muzicale pentru specializarea Teologie Ortodoxa Pastorala. In urmatoarea zi candidatii care s-au inscris la specializarea Teologie Pastorala vor sustine examenul scris, iar cei de la specializarile Teologie Didactica si Teologie Asistenta Sociala vor avea un interviu. Studentii care vor alege sa studieze din toamna la specializarea Arta Sacra vor sustine tot pe 18 iulie o proba practica. Rezultatele examenului de admitere vor fi afisate pe 21 iulie, urmand ca pana pe 23 iulie tinerii care au fost admisi in urma probelor sustinute la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj sa isi confirme locurile. In perioada 24-25 iulie vor avea loc redistribuiri, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 25 iulie.

Facilitati puse la dispozitia viitorilor studenti la teologie

Potrivit decanului Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu tinerii care vor studia din toamna la institutia de invatamant teologic ortodox din Cluj au la dispozitie un nou sediu modern cu patru sali de curs cu peste 100 de locuri si 9 sali de seminar, un cabinet de muzica dotat cu aparatura electronica de ultima generatie si o Aula Magna cu aproximativ 300 de locuri in care se pot organiza simpozioane, conferinte internationale si evenimente culturale si artistice. In plus Campusul universitar “Nicolae Ivan” dispune de o capela care este in curs de pictare si de doua camine pentru studenti care se afla in plina constructie. Tinerii teologi dispun si de o biblioteca cu peste 40 de mii de volume ce va fi data in folosinta in aceasta toamna potrivit parintelui decan Vasile Stanciu.

Cei care doresc sa obtina mai multe informatii cu privire la admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca pot consulta situl institutiei de invatamant http://ot.ubbcluj.ro/

Autor: Andreea Paglesan
Sursa: radiorenasterea.ro

08 Iulie 2014

Vizualizari: 1397

Voteaza:

Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE