Adunarea anuala a Oastei Domnului din Cluj-Napoca

Pentru prima data in calitate de Arhiepiscop si Mitropolit al Clujului, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a participat sambata, 8 octombrie, la adunarea anuala a Asociatiei „Oastea Domnului” filiala Cluj-Napoca. Astfel de intalniri sunt misionare, fiind deschise tinerilor pentru o apropiere a lor de biserica, dincolo de participarea la slujbe. Programul a inceput la ora 18.00, in biserica „Sfantul Ilie Tesviteanul”, cu slujba Vecerniei, oficiata de Parintele Mitropolit Andrei, care le-a adresat apoi tinerilor participanti cateva sfaturi pe care sa le urmeze in conturarea vietii lor duhovnicesti. Au fost intonate cantari, s-au recitat poezii, iar unii si-au impartasit experienta lor duhovniceasca, pentru a-i stimula si pe cei aflati la inceput de drum.

Despre traditia organizarii acestor reuniuni ne-a vorbit pr. Claudiu Melean, preotul misionar al Asociatiei Oastea Domnului Cluj-Napoca: „Credem din toata inima ca aceste intalniri pot sa ii stimuleze pe tineri la o viata duhovniceasca mai aprinsa. Oastea Domnului organizeaza cate o intalnire zonala in fiecare an si, de obicei, in preajma inceputului lui octombrie, cand vin si studentii din vacanta, se organizeaza la Cluj, dupa ce in prealabil in comunitatile Oastei Domnului s-au organizat inainte astfel de adunari, urmand ca apoi sa se intalneasca la un nivel mai mare”.

Adunarea Oastei Domnului a continuat duminica dimineata, cu savarsirea Sfintei Liturghii, iar de la ora 14,00 tinerii se vor reuni din nou la biserica „Sfantul Ilie Tesviteanul”, pentru a continua discutiile cu folos duhovnicesc.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

10 Octombrie 2011

Vizualizari: 647

Voteaza:

Adunarea anuala a Oastei Domnului din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE