Agentia de stiri BASILICA - 5 ani de activitate

Agentia de stiri BASILICA a Patriarhiei Romane aniverseaza, duminica, 16 iunie 2013, 5 ani de activitate. Agentia este parte integranta a Centrului de presa BASILICA - Sectorul Comunicatii si Relatii Publice al Administratiei Patriarhale - si este singura componenta a Centrului de presa care poarta numele acestuia, BASILICA.

Aceasta institutie media a luat fiinta la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, 27 octombrie 2007, ca parte integranta a Centrului de presa al Patriarhiei Romane. Lansarea oficiala a Agentiei de stiri BASILICA s-a facut in data de 16 iunie 2008, la sarbatoarea Sfintei Treimi. Evenimentul a avut loc dupa oficierea slujbei de Te Deum, in Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei.

Rolul Agentiei de stiri este acela de a prezenta, sub forma stirilor si a documentelor de presa, institutiile, activitatile si atitudinile Bisericii Ortodoxe Romane in diferitele probleme actuale. Selectionarea si sistematizarea stirilor se face in concordanta cu principiile moralei crestine si cu normele deontologiei jurnalistice. Stirile si informatiile sunt organizate sub forma electronica si cuprind date referitoare la viata bisericeasca din tara sau din strainatate: activitatea Patriarhului Romaniei, hotararile Sfantului Sinod, activitati desfasurate de eparhii, manastiri si parohii, scoli teologice si asociatii bisericesti, dialogul Bisericii cu societatea, cooperarea interortodoxa, dialogul interconfesional si interreligios.

Obiectivul Agentiei de stiri BASILICA este reflectarea realitatii, asa cum este vazuta de catre insusi corpul eclezial, la toate nivelurile, ierarhie, cler, viata monahala si laicat. Fiind Agentia de stiri a Patriarhiei Romane, informatia religioasa postata pe site-ul basilica.ro este preluata de la sursele cele mai autorizate din Biserica Ortodoxa Romana.

Site-ul Agentiei de stiri BASILICA este mijlocul prin care se prezinta in spatiul virtual realitatile bisericesti cotidiene, fapt constatat din reflectarea prompta, zilnica a evenimentului eclezial ce se desfasoara in Patriarhia Romana la toate nivelurile sale. Avand in vedere numarul mare de vizitatori ai site-ului basilica.ro si necesitatea tehnica de imbunatatire a acestuia, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor acestora, fata de momentul de inceput al activitatii din 2008, cu binecuvantarea si purtarea de grija a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei s-au adus site-ului mai multe imbunatațiri: la 30 septembrie 2010 a fost lansata o noua interfata cu o grafica deosebita, iar la 27 octombrie 2012, la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, a intrat in functiune noua versiune a site-ului basilica.ro care se doreste a fi un mijloc util pentru utilizatorii de internet din intreaga lume, pentru a descoperi viata Bisericii Ortodoxe Romane.

Agentia de stiri BASILICA este un punct de convergenta pentru celelalte patru componente ale Centrului de presa al Patriarhiei Romane (Radio TRINITAS, TRINITAS TV, publicatiile Lumina si Biroul de Presa), pentru ca pe site-ul Agentiei de stiri se concentreaza informatiile din viata Bisericii, intr-o forma si un continut precis, care imbina imaginea, sunetul si cuvantul scris. Prin site-ul basilica.ro stirile pot fi vizualizate si de un public care este departe de radio, televizor sau ziar, in general de Romania. Pentru romanii aflati in diaspora, acest site este principala sursa privind stirile din Biserica Ortodoxa Romana atat din tara, cat si din strainatate.

Agentia de stiri BASILICA este o voce a Bisericii Ortodoxe Romane si la nivel international pentru ca, inca de la lansare, basilica.ro, a dispus si de o interfata in limba engleza. Principalele evenimente din Patriarhia Romana sunt mediatizate si in aceasta limba de circulatie internationala.

Astazi se constata ca site-ul basilica.ro al Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane este cea mai importanta sursa de stiri privind viata Bisericii Ortodoxe Romane din spatiul media virtual, lucru reflectat de faptul ca majoritatea publicatiilor si mijloacelor mass-media de factura laica din Romania, precum si majoritatea presei bisericești din tara si strainatate preia de pe site-ul Agentiei informatiile oficiale si de maxim interes din viata Bisericii noastre.
Sursa: basilica.ro
 

16 Iunie 2013

Vizualizari: 924

Voteaza:

Agentia de stiri BASILICA - 5 ani de activitate 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Agentia de stiri Basilica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE