Ajutoare pentru sinistratii din Moldova

Credinciosii din Arhiepiscopia Clujului sunt alaturi de sinistratii din Moldova. In doar o zi, in protopopiatele Bistrita, Beclean si Dej, oamenii au adunat peste 16 tone de alimente, care au fost trimise astazi spre zonele afectate de caderile masive de zapada din ultima perioada.

Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a apreciat darnicia credinciosilor: „Am apreciat, am binecuvantat si-am incurajat gestul de solidaritate crestina pe care Biserica si Armata, incepand din Protopopiatul Bistrita si apoi extinzandu-se si in Protopopiatul Beclean si in Protopopiatul Dej, l-au dat acum, cand multi confrati de-ai nostri, din sudul tarii, in special din Judetul Buzau si din Judetul Vrancea, se confrunta cu necazurile, cu greutatile.

Au fost adunate 16 tone de bunuri. S-a implicat parintele protopop Alexdandru Vidican, domnul general Grecu, comandantul Garnizoanei din Bistrita, parintele protopop Zimveliu din Beclean, Armata din Dej, ajutati de foarte, foarte multi credinciosi.

Dumnezeu sa le rasplateasca darnicia, marinimia si in acelasi timp sa fie exemplu si pentru alte comunitati crestine care pot sari in ajutorul celor sinistrati”.

Din Bistrita-Nasaud au mai plecat spre zonele sinistrate camioanele Prefecturii, incarcate cu 4 tone de alimente, 15 tone de lemne de foc si 22 de tone de brichete de rumegus.

Tot astazi, Asociatia Tasuleasa Social a trimis 4 tone de alimente si articole de igiena, iar Armata a colectat 12 tone de alimente, in unitatile sale militare din Bistrita-Nasaud si Cluj.

Credinciosii din Protopopiatul Bistrita au adunat peste 10 tone de alimente, care au fost trimise spre zonele afectate, a declarat parintele protopop Alexandru Vidican:

„Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Duminica am facut apel credinciosilor din Municipiul Bistrita si credinciosilor de pe Valea Bargaului, sa fim alaturi in regim de urgenta, de fratii nostri nostri din sudul tarii. Incepand de la Vecernia de Duminica seara, pana la Vecernia de luni seara, toate parohiile ortodoxe din Municipiul Bistrita si de pe Valea Bargaului au colectat alimente neperisabile, care au totalizat aproximativ 10 tone, care au constat din ulei, faina, conserve foarte multe, chiar imbracaminte de iarna. Aseara le-am colectat de la fiecare biserica cu Armata impreuna, cu masinile Armatei, si astazi de dimineata au plecat spre Aeroportul Militar Campia Turzii si, pe calea aerului, spre credinciosii din Vrancea”.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Februarie 2012

Vizualizari: 621

Voteaza:

Ajutoare pentru sinistratii din Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE