Ajutor pentru copiii de la Spitalul Municipal din Banie

Biserica „Sfântul Nicolae”-Brândușa din Craiova este una din bisericile craiovene care mereu poartă de grijă semenilor, mai ales când aceștia sunt în suferință. O activitate recentă este „Târgul Jucăriilor”, banii obținuți din această acțiune fiind direcționați către copiii internaţi la Secţia de onco-pediatrie din cadrul Spitalului Municipal.

Grija față de semeni este o preocupare constantă pentru slujitorii Bisericii „Sfântul Nicolae” din Craiova, luna aceasta fiind marcată de a VIII-a ediţie a activităţii social-filantropice „Târgul Jucăriilor”. Astfel, la iniţiativa preotului paroh Gabriel Sorescu, sute de credincioşi au participat cu daruri de bani, jucării şi donaţii pentru copiii Secţiei de onco-pediatrie de la Spitalul Municipal din Craiova. În total au fost strânşi 3.400 de lei, care au ajutat la organizarea unui pelerinaj pentru cei mici. „Sâmbătă, 8 octombrie, copiii de la Secţia de onco-pediatrie a Spitalului de Urgenţă au mers în acest pelerinaj organizat de parohia noastră şi au vizitat mănăstirile: Cozia, Cornetu şi Dintr-un Lemn din județul Vâlcea. Copiii au fost însoţiţi de aparţinători, cadre sanitare şi un grup de voluntari tineri din Grupul parohial Brânduşa, voluntari de la Acces Oltenia şi alţi tineri. De asemenea, mai trebuie ştiut că, în perioada 25 septembrie – 14 octombrie, jucăriile rămase au fost donate la copiii din 14 comunităţi din mediul rural din judeţele Dolj, Gorj şi Olt şi la copii din Spitalul de Urgenţă. Conform calculelor noastre, în acest an, jucăriile au ajuns la 834 de copii. În urma acestei acţiuni ne dorim să fim de ajutor şi anul viitor la alţi copii aflaţi în nevoie”, a spus pr. Gabriel Sorescu.

„O ascultare din partea Sfântului Nicolae”
Pentru organizarea acestor activităţi filantropice, Parohia „Sfântul Nicolae” – Brânduşa dezvoltă de fiecare dată o colaborare eficientă cu Spitalul Municipal din Craiova, prin preotul capelan Marcel Răduţ Şelişte. În cadrul acestui parteneriat, dorinţa credincioşilor de a fi alături de copiii aflaţi în suferinţă se materializează de fiecare dată, ajungând să fie de folos la momentul cuvenit. „Este o mare bucurie pentru noi să împărtăşim dragostea creştinească şi grija noastră fraţilor mai mici întru Hristos. Fiecare ar trebui să ia în calcul dragostea cu care suntem datori celorlalţi şi milostenia noastră ar putea prinde cu siguranţă aripi. Legătura cu Parohia Brânduşa este în primul rând una de suflet. Prin osteneala părintelui paroh, acolo s-a înţeles că fiecare faptă bună împlinită este de fapt o ascultare din partea Sfântului Nicolae, care a fost şi este atât de darnic”, a declarat dr. Polixenia Stancu, şefa Secţiei de onco-pediatrie din cadrul Spitalului Municipal din Craiova.

Biserica Brânduşa se numără printre cele mai vechi biserici ale oraşului Craiova. Este construită din zid de cărămidă subţire, în formă de corabie (navă), spre est în semicerc, iar spre vest cu pridvor deschis susţinut de patru stâlpi rotunzi de cărămidă. Nu are turle, fiind singura biserică din Craiova construită în acest stil. Altarul, semicircular, este despărţit de naos prin catapeteasma de zid, de sus până jos. În interior, biserica este pardosită cu scândură, iar în pridvor, cu cărămidă în dungă. Forma în care se găseşte astăzi sfântul locaş este cea de la întemeierea ei, din 1793. Pictura din 1940 a fost restaurată cu cheltuiala lui Petre A. Măinescu, urmaşul ctitorilor, care a şi înzestrat-o cu strane şi cu tot mobilierul necesar din lemn de stejar sculptat.

(Arhid. Ioniță Apostolache, în Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia, joi, 20 octombrie 2016)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

21 Octombrie 2016

Vizualizari: 500

Voteaza:

Ajutor pentru copiii de la Spitalul Municipal din Banie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE