Alegeri pentru Adunarea eparhiala in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, preotii si mirenii desemnati din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului au participat joi, 8 mai, la alegerea membrilor clerici si mireni pentru Adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, pe perioada 2014-2018.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, preotii si mirenii desemnati din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului au participat joi, 8 mai, la alegerea membrilor clerici si mireni care vor face parte din Adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, pe perioada 2014-2018. Aceasta intrucat, in ziua de 17 martie 2014, Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, in sedinta extraordinara, a luat act de decizia Patriarhala Nr. 1/ 2014 – pentru dizolvarea Adunarilor eparhiale (mandatul 2010-2014) si pentru desfasurarea alegerii membrilor clerici si mireni in Adunarile eparhiale (mandatul 2014-2018). Conform legiuirilor bisericesti, pentru buna desfasurare a alegerilor, pe teritoriul jurisdictional al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, in cadrul celor sase protopopiate, s-au delimitat cele zece circumscriptii electorale: nr.

1 si nr.2 (Protopopiatul Roman); nr. 3, 4, 5 (Protopopiatul Bacau); nr. 6 si nr. 7 (Protopopiatul Onesti); nr. 8 (Protopopiatul Moinesti); nr. 9 (Protopopiatul Sascut) si nr. 10 (Protopopiatul Buhusi). Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei. Se compune din reprezentantii alesi ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni, cu o viata morala si religioasa demna de un crestin, care au candidat cu binecuvantarea ierarhului locului. Membrii Adunarii eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani. Ei pot fi alesi pentru cel mult doua mandate. Numarul membrilor alesi ai Adunarii eparhiale este de 30. Adunarea eparhiala se intruneste in sedinta anuala de lucru, in primul trimestru al anului, iar in sedinte extraordinare, ori de cate ori este nevoie.

Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale va avea loc pe 10 iunie 2014 si va fi prezidata de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanuui si Bacaului.


Sursa: epr.ro

.

09 Mai 2014

Vizualizari: 579

Voteaza:

Alegeri pentru Adunarea eparhiala in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE