Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane la Palatul Patriarhiei

Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane (24 ianuarie 1859), moment istoric care a avut loc intr-o cladire a Bisericii situata pe Dealul Patriarhiei, locul fostei Camere a Deputatilor, azi Palatul Patriarhiei, va avea loc in 24 ianuarie 2014. La Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala patriarhala vor fi pomeniti domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropolitii Nifon al Tarii Romanesti si Sofronie Miclescu al Moldovei, precum si ceilalti fauritori ai Unirii Principatelor Romane.

Dupa Sfanta Liturghie, de la orele 10.30, va fi oficiat un Te Deum ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru implinirea acestui act maret din istoria poporului roman la infaptuirea caruia Biserica Ortodoxa Romana a avut o contributie semnificativa.

In continuare, de la orele 11.

00, va avea loc depunerea de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei, iar de la orele 11.30 in Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, va avea loc sesiunea de comunicarii stiintifice „155 de ani de la Unirea Principatelor Romane” organizata de Patriarhia Romana si Academia Romana.

Patriarhia Romana recomanda ierarhilor si preotilor din eparhiile ortodoxe romanesti din tara si strainatate sa oficieze slujbe de pomenire a tuturor celor care au contribuit la Unirea Principatelor Romane in anul 1859 si de multumire adusa lui Dumnezeu pentru realizarea acestei Uniri care a constituit baza noului stat roman modern: Romania.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

21 Ianuarie 2014

Vizualizari: 712

Voteaza:

Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE