Apelul ierarhilor ardeleni catre clasa politica


Noi, ierarhii Sinodului Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, intruniti in sedinta de lucru la 27 martie 2007, consideram ca este de datoria noastra sa ne adresam tuturor oamenilor politici din actuala legislatura, nu atat in numele Bisericii cat mai ales in acela al electoratului transilvan, din care si noi facem parte impreuna cu cei peste patru milioane de cetateni ortodocsi pe care-i pastorim.


Adanc intristati, in ultima vreme, de spectacolul pe care ni-l ofera arena noastra politica si fiindu-ne evident ca ultimul lucru la care se gandesc alesii nostri, fie de la putere, fie din opozitie, este tocmai poporul care i-a investit cu mandatul de a conduce tara, le adresam tuturor un calduros apel de a depune toate eforturile intru depasirea orgoliilor personale, intereselor partinice sau vendetelor acoperite si de a gasi grabnic solutii pentru pace si cooperare in slujba exclusiva a binelui public.


Reamintim obligatia morala si legala de a nu fi folosite prezentele, insemnele si simbolurile religioase in scopuri politice si de a nu invoca numele lui Dumnezeu sau al Bisericii cu usurinta si iresponsabilitate. Experienta din ultimii 17 ani a dovedit ca asemenea abuzuri se intorc impotriva autorilor lor si ca electoratul stie sa sanctioneze derapajele de la morala crestina si principiile democratice. Pe cei ce nu cunosc ii informam ca un locas de cult nu poate fi ridicat fara binecuvantarea episcopului, asa incat pe teritoriul Mitropoliei noastre nu se vor construi "biserici electorale".


Ne rugam la Dumnezeu pentru binele tuturor, reinnoim apelul la intelepciune si nadajduim ca poporul roman nu va fi umilit in asteptarile lui.

 

Mitropolitul BARTOLOMEU al Clujului, Arhiepiscopul ANDREI al Alba Iuliei, Episcopul SOFRONIE al Oradiei, Bihorului si Salajului, Episcopul JUSTINIAN al Maramuresului si Satmarului, Episcopii vicari IRINEU si VASILE, Arhiereii vicari PETRONIU si IUSTIN

 

Pentru conformitate,
Biroul de Presa al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului

 

Pr. Bogdan Ivanov

 

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

.

27 Martie 2007

Vizualizari: 3241

Voteaza:

Apelul ierarhilor ardeleni catre clasa politica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE