Arhiepiscopia Romanului si Bacaului le construieste case sinistratilor

In urma apelului la solidaritate al Centrului eparhial Roman pentru ajutorarea familiilor afectate de inundatii, in parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului s-a reusit colectarea de fonduri. Banii vor fi utilizati in vederea construirii de case pentru familiile afectate si ramase fara adapost, pentru efectuarea lucrarilor de reparatii si achizitionarea de materiale de constructii sau aparatura electrocasnica. Lucrarile vor incepe dupa 1 septembrie, intrucat in aceasta perioada, Biroul de asistenta sociala al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, in colaborare cu preotii parohi efectueaza anchete sociale in zonele afectate de inundatii. Aceste anchete vor identifica cele mai deosebite cazuri, pentru ca ulterior, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, oamenii sa primeasca ajutor. „Pentru sinistratii din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a fost repartizata de permanenta Consiliului national bisericesc, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, suma de 100.

000 de lei, care va fi utilizata pentru constructia sau reconsolidarea caselor din localitatile afectate de revarsarea apelor. Colecta din Eparhia Romanului si Bacaului a demonstrat si in acest an ca locuitorii din parohiile acestei arhiepiscopii au fost aproape de semenii lor greu incercati, donand pentru ei bani, alimente si alte bunuri”, a declarat pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Centre de colectate infiintate la protopopiate

La initiativa si cu binecuvantarea PS Episcop Ioachim Bacauanul, Consiliul Eparhial Roman a aprobat la sfarsitul lunii iunie, infiintarea de urgenta la nivelul fiecarui protopopiat a unui fond de ajutorare a familiilor sinistrate, ca urmare a situatiei grave provocate de inundatiile din aceasta ultima parte a lunii iunie. Ca si in cazul calamitatilor din anii anteriori, Centrul Eparhial Roman, prin intermediul protopopiatelor, va interveni pentru ajutorarea comunitatilor care au fost lovite de furia apelor. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

19 August 2010

Vizualizari: 502

Voteaza:

Arhiepiscopia Romanului si Bacaului le construieste case sinistratilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE