Asociatia Funerara Romana aduce acuzatii nefondate si nedrepte

Referitor la acuzaţia nefondată de concurenţă neloială făcută de Biserica Ortodoxă Română anunţată de Asociaţia Funerară Română pe agenda adunării publice, organizată în Bucureşti în ziua de vineri, 27 februarie 2015, precizăm:

Acuzaţia de concurenţă neloială a Bisericii este nedreaptă, deoarece societatea comercială Chivotul Mare SRL a Arhiepiscopiei Bucureştilor a fost înfiinţată potrivit legislaţiei româneşti în vigoare şi este plătitoare de taxe şi impozite asemenea tuturor societăţilor comerciale de pompe funebre.

Arhiepiscopia Bucureştilor a înfiinţat această societate comercială în primul rând pentru ajutorarea familiilor îndoliate prin oferirea de servicii funerare la cele mai mici preţuri, iar nu cu scopul profitului financiar. Hotărârea de înfiinţare a acesteia a fost fundamentată pe considerente de ordin social, după ce s-a constatat că în numeroase cazuri suferinţa familiilor aflate la necaz era speculată financiar de către firme de pompe funebre, care în multe localităţi practică preţuri discreţionare şi chiar de monopol, inclusiv pentru familiile sărace.

Întrucât au constatat că societatea de servicii funerare a Arhiepiscopiei Bucureştilor are preţuri mici şi tratează cu atenţie şi înţelegere pe cei aflaţi la necaz, tot mai multe familii de credincioşi ortodocşi apelează la aceasta. Acesta este de fapt substratul real al încercărilor din partea firmelor de pompe funebre din oraşele Sinaia şi Buşteni de intimidare, discreditare şi blocare a activităţii societăţii Chivotul Mare SRL de la sfârşitul lunii ianuarie 2015 cu complicitatea autorităţilor publice locale.

Probabil că aşa se explică introducerea acestei acuzaţii injuste din punct de vedere legal şi moral la adresa Bisericii pe agenda adunării publice organizată de Asociaţia Funerară Română.


Ca atare, recomandăm Asociaţiei Funerare Române să nu urmărească doar obţinerea unui profit cât mai mare din specularea suferinţei semenilor noştri fără nicio urmă de înţelegere şi compasiune faţă de familiile îndoliate.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor

.

26 Februarie 2015

Vizualizari: 546

Voteaza:

Asociatia Funerara Romana aduce acuzatii nefondate si nedrepte 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Asociatia Funerara Romana

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE