Astazi a fost pusa piatra de temelie a noii Catedrale Patriarhale

 

Astazi, 29 noiembrie 2007, la ora 10.00, PF Parinte Patriarh Daniel a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie si a sfintirii locului destinat construirii noii Catedrale patriarhale pe terenul situat in Calea 13 Septembrie, intre Ministerul Apararii Nationale si Parlamentul Romaniei.

 

 La slujba au participat membrii Sfantului Sinod, aproximativ 200 de credinciosi, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Culturii Adrian Iorgulescu, presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, ministrul Finantelor Varujan Vosganian, fostul premier Petre Roman si fostul presedinte Emil Constantinescu.

 

Catedrala va avea doua hramuri: al Sfantului Apostul Andrei si hramul "Inaltarea Domnului".

PF Patriarh Daniel a spus in predica sa ca  "aceasta Catedrala este o necesitate din punct de vedere al misiunii si al reprezentarii noastre ca Biserica Ortodoxa Romana si, in acelasi timp, speram sa fie un simbol al demnitatii noastre nationale, al sintezei pe care noi am facut-o intre Rasarit si Apus, intre traditie si contemporaneitate in toate zidirile de biserici si Catedrale din tara noastra.

Catedrala patriarhala care se va construi este pentru noi un simbol, o Catedrala care se vrea una a sufletului romanesc si, in acelasi timp, o Catedrala pentru Capitala. Acum, municipiul Bucuresti este capitala europeana, iar Catedralele crestine sunt parte integranta din traditia europeana a acestor Catedrale frumoase, marete si cu valoare simbolica deosebita pentru o tara sau o regiune".

 

Prea Fericitul Daniel a mentionat ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) este recunoscatoare celor care au ajutat-o sa obtina un loc pentru construirea catedralei, "Parlamentului Romaniei care a dat o lege speciala astfel incat acest loc sa fie consacrat catedralei". A multumit celor prezenti la ceremonie si a spus ca spera sa se reintalneasca in "patru, cinci, maximum sase, sapte ani, cand se va termina constructia".

.

29 Noiembrie 2007

Vizualizari: 764

Voteaza:

Astazi a fost pusa piatra de temelie a noii Catedrale Patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE