ASTO face Pasi spre lumina Invierii !

Asociația Studenților Teologi Ortodocși organizează a treia ediție a concertului caritabil Pași spre lumina Învierii,înCatedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon,marți, 19 aprilie, la ora 18.30.

Evenimentul organizat de ASTO are ca scop acordarea de sprijin financiar Anei Șucher, în demersul ei de a strânge cei 25.000$. Acești bani vor fi investiți într-o intervenție chirurgicală ce i-ar putea reda vederea.Tragedia ei a s-a declanșat acum 5 ani, când a început să aibă dureri mari de cap. A mers la diferiți medici, iar în urma unui RMN, a aflat că are o tumoră benignă pe creier de 6/7 cm, așezată în frunte, chiar deasupra nervilor optici. Vederea a început să i se degradeze, iar diagnosticul pe care l-a primit a fost „meningiom de coasă”. A avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, iar în urma ei s-a ales cu un alt diagnostic: „atrofie de nerv optic la ambii ochi”, iar acum abia mai zărește lumina. Medicii i-au dat atunci asigurări că într-o lună își va recăpăta vederea, însă acest lucru nu s-a întâmplat. A continuat să meargă la alți medici, iar fiecare i-a dat un tratamet, dar fără rezultat.Întro zi, un prieten i-a spus că s-a operat cu succes în Thailanda și a ajutat-o și pe ea să ia legătura cu clinica GLOBAL STEM CELLS de acolo. În urma unor schimburi de informații și de acte medicale traduse, medicii thailandezi au programat-o pe Ana pentru o intervenție chirurgicală pe data de 15 aprilie. Dat fiind faptul că până acum s-au strâns 14.000 de dolari, intervenția a fost amânată pentru 15 august. Costul interventiei este de 25.000 de dolari americani si constain implantarea de celule stem care vor ajuta nervul optic sa se regenereze.

Mai mult, acest concert își propune să familiarizeze publicul cu semnificația sărbătorilor pascale prin intermediul cântărilor specificedin repertoriul religios psaltic, coral și popular (pricesne), interpretate de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, Corala Bărbătească Ortodoxă TE DEUM LAUDAMUS, Protos. Chiril Mihalyi și Pr. Marius Ciprian Pop.

ASTO donează Anei banii strânși în urma concertului, în încercarea de a o ajuta să-și strângă suma pentru realizarea intervenției chirurgicale la timp.

Pentru mai multe informații poate fi contactat președintele asociatiei, Mihai Paraschiv la numărul de telefon: 0740 897 303 sau la adresa de e-mail: asto@ftoub.ro.

Pe aceeaşi temă

18 Aprilie 2016

Vizualizari: 598

Voteaza:

ASTO face Pasi spre lumina Invierii ! 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

concert caritabil

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE