Au inceput inscrierile pentru Scoala de vara 'Fenomenul Pitesti', editia a IV-a

Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“, aflată în acest an la cea de a IV-a ediţie se va desfăşura la Piteşti între 20-24 iulie anul curent și va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Astfel, participanţii se vor putea bucura de un dialog deschis atât cu personalităţi ale culturii române, dar şi – sperăm, în funcţie de starea lor de sănătate – cu supravieţuitori ai închisorilor comuniste.

La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 persoane. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-urile www.istoriecontemporana.

ro sau www.fenomenulpitesti.ro până vineri 26 iunie (inclusiv) şi să le trimită la adresele de mai jos. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe aceleaşi site-uri vineri 3 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de către organizatori. Formularele vor fi evaluate de un juriu format din cercetătorii Centrului de Studii în Istorie Contemporană.

Școala de Vară este un proiect de suflet al Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi www.fenomenulpitesti.ro, desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer România şi Fundaţia Sfinţii Închisorilor. Dorim să oferim şansa tinerilor studenţi, masteranzi sau doctoranzi din întreaga ţară să ia contact nemijlocit cu cei care au suferit în închisorile comuniste, cu cercetători ai trecutului recent şi cu intelectuali de prestigiu din România, pentru a face cunoscute modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă. Vom îmbina prelegerile şi dezbaterile cu proiecţii de filme documentare, vizite în fostele închisori Piteşti şi Jilava, toate într-o ambianţă plăcută şi într-o atmosferă caldă.

 

.

16 Iunie 2015

Vizualizari: 662

Voteaza:

Au inceput inscrierile pentru Scoala de vara 'Fenomenul Pitesti', editia a IV-a 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE