Au inceput lucrarile Sfantului Sinod al BOR.

Au inceput lucrarile Sfantului Sinod al BOR. Mareste imaginea.


Au inceput lucrarile Sfantului Sinod al BOR. Astazi a debutat la resedinta patriarhala din Bucuresti sesiunea plenara de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Aceasta deschidere a fost precedata de oficierea unei Slujbe de Te-Deum la Catedrala Patriarhala, slujba la care au participat toti membrii Sfantului Sinod. Lucrarile sunt prezidate de Preafericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.


Dupa cum informeaza Radio Trinitas, pe ordinea de zi sunt trecute aspecte ale vietii bisericesti interne si internationale.

Pr. Constantin Stoica - purtator de cuvant al Patriarhiei - a declarat pentru Radio Trinitas: "`Pe ordinea de zi a lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se afla, in primul rand, propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei de a trece in randul Sfintilor pe Mitropolitul Dosoftei al Moldovei. Totodata sunt trecute pe ordinea de zi doua probleme de bioetica: Comisia Nationala de Bioetica a Bisericii Ortodoxe Romane propune in plenul Sfantului Sinod doua texte referitoare la pozitia Bisericii in legatura cu avortul si eutanasia. De asemenea va fi evaluata colecta care s-a facut in intreaga Biserica Ortodoxa Romana, la apelul Preafericitului Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei, pentru ajutorarea victimelor, sinistratilor care au avut de suferit in urma inundatiilor din primavara acestui an. In ceea ce priveste Relatiile externe ale Bisericii Ortodoxe Romane este de mentionat analiza dialogului dintre Patriarhia romana si patriarhia Sarba in legatura cu situatia Episcopiei Ortodoxe Romane cu sediul la Varset. Totodata, Sfantul Sinod va lua in discutie raportul Episcopiei Husilori in legatura cu cazul Tanacu.


Sesiunea plenara a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se va incheia in cursul zilei de maine. (© 05.07.2005, Bucuresti (Catholica))

.

18 Septembrie 2006

Vizualizari: 2516

Voteaza:

Au inceput lucrarile Sfantului Sinod al BOR. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE