Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari de Lucian Boia

Miercuri, 12 martie, ora 19, la Libraria Bizantina (str. Bibescu Voda, nr. 20, Piata Unirii, langa Facultatea de Teologie Ortodoxa), va puteti intalni cu Lucian Boia la lansarea noului volum "Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari". Lansarea se va incheia cu o sesiune de autografe.

Invitati: Lidia Bodea, Lucian Boia 

"Pana la a fi romanesc, din 1913, Balcicul era doar un spectacol al marii si un seducator amalgam etnic si cultural de la marginea fostului Imperiu otoman.

Desi il vizitase in 1915 si vazuse ce era de vazut, Regina Maria se indragosteste de Balcic abia in 1924, intr-atat de puternic, incat isi construieste, pe tarmul stancos si salbatic, un adevarat paradis. Se poate spune ca datorita ei, din acest moment, mitul Balcicului nu mai are nevoie de combustia istoriei, este pur si simplu sincron cu realitatea, ba chiar o inraureste, dandu-i o stralucire fara egal in perioada interbelica. Ca orice paradis, si Balcicul a fost pierdut. Lucian Boia l-a reconstruit insa atat de bine din farame de memorie, din documente si fotografii de epoca, incat se poate spune ca, printr-o carte atat de frumoasa, am recastigat, simbolic, paradisul pierdut".

11 Martie 2014

Vizualizari: 219

Voteaza:

Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari de Lucian Boia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE