Binecuvantare arhiereasca la Zarnesti

Mulțimi de credincioși din orașul Zărnești, județul Brașov, au participat în Duminica a 25-a după Rusalii la o sărbătoare duhovnicească deosebită care a avut loc la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din oraș. Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la locașul de cult și apoi a oficiat Sfânta Liturghie. Ierarhul a binecuvântat cu apă sfințită exteriorul bisericii, refăcut recent împreună cu acoperișul, iar mai apoi a binecuvântat lucrările efectuate la interior. Biserica „Sfinții Arhangheli” din Zărnești a fost ridicată în perioada 1942-1947 de protopopul Vasile Stoicanea, iar în prezent este unul dintre locașurile de referință din Țara Bârsei.

În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, cei doi parohi ai bisericii, Nicolae și Marcel Mărginean, precum și mai mulți slujitori ai sfintelor altare din parohiile apropiate.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți autorități locale și județene, oaspeți și numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Ionuț Adrian Pâtea a fost hirotonit diacon, iar diaconul Alexandru Daniel Colțea a fost hirotonit preot pentru parohia Cheia, Protopopiatul Bran-Zărnești.

Vindecare și mântuire
În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care s-a prezentat Pilda Samarineanului milostiv. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși ca în perioada de post dinaintea praznicului Nașterii Domnului să înmulțească actele de milostenie și să aibă credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care ne vindecă de toate bolile trupești și sufletești.

„Suntem încredințați că Mântuitorul Iisus Hristos este Samarineanul Milostiv pentru fiecare dintre noi și are grijă de noi. Întâi de toate iese în întâmpinarea noastră, ne caută El, dacă Îl căutăm și noi. El îi caută pe toți cei care sunt răniți, pe cei care poartă rănile vieții acesteia și prin binecuvântarea Bisericii vindecă atât rănile sufletești cât și cele trupești. Avem în Biserică Taina Sfântului Maslu care ne oferă sănătatea sufletească și trupească”, a subliniat ierarhul.

La final, preotul Marcel Mărginean a fost hirotesit iconom. Părintele Mărginean i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste comunitatea din Zărnești și i-a oferit în dar o icoană a Maicii Domnului. Ierarhul a oferit acte de cinstire Adunărilor și Consiliilor parohiale din cele două parohii arondate bisericii, precum și Primăriei Zărnești, Consiliului Județean Brașov și mai multor binefăcători.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

14 Noiembrie 2016

Vizualizari: 440

Voteaza:

Binecuvantare arhiereasca la Zarnesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE