Binecuvantarea bisericii din Luncani, jud. Timis

Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop - vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a fost prezent duminica, 25 noiembrie, in mijlocul credinciosilor din parohia Luncani, protopopiatul Faget.

Ierarhul a fost intampinat la orele diminetii de copii si localnici imbracati in straie populare, in frunte cu un sobor de preoti si diaconi, condus de pr. Bujor Pacurar, protopopul Fagetului. Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat slujba de binecuvantare a lucrarilor de renovare a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, precum si Sfanta Liturghie. Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, in cadrul slujbei, Preasfintitul Paisie l-a hirotesit intru iconom pe pr. paroh Romel Neamtu, in semn de apreciere si recunostinta pentru munca si eforturile depuse alaturi de enoriasii sai in slujba Bisericii. In cuvantul de invatatura adresat celor prezenti, Preasfintia Sa a accentuat importanta slujrii lui Dumnezeu in viata noastra, prin participarea la sfintele slujbe ale Bisericii si prin implinirea proruncii de iubire a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, aratand ca doar implinid voia Sa si cautand Imparatia lui Dumnezeu, vom afla alinare si linistire sufleteasca in viata de aici, dar si in cea de apoi. Raspunsurile liturgice au fost date de corul studentilor teologi din Timisoara, condus de diac. Laurian Popa.

Parohia Luncani, de pe raza protopopiatului Faget, cuprinde 112 familii cu 338 credinciosi si are in componenta sa filia Luncanii de Sus cu 11 familii si 27 credinciosi. Slujbele religioase sunt oficiate de pr. paroh Romel Neamtu in biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, contruita in anul 1975 si sfintita de Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului in anul 1980.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

27 Noiembrie 2012

Vizualizari: 809

Voteaza:

Binecuvantarea bisericii din Luncani, jud. Timis 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE