Biserica in incinta Spitalului Municipal Clujana

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a efectuat luni, 18 iulie, o vizita canonica la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, in vederea gasirii unui amplasament pentru ridicarea unei capele ortodoxe in incinta acestei unitati. Ierarhul a fost intampinat de managerul spitalului, prof. dr. Nicolae Constantea, si de alte cadre medicale, fiindu-i prezentata mai intai sectia de terapie intensiva, modernizata recent si dotata cu cele mai performante aparate.

In cadrul discutiilor, Inaltpreasfintia Sa a pus problema ca in interesul bolnavilor sa existe un spatiu de slujire ortodox in spital, in vederea caruia a fost stabilit si amplasamentul, conform precizarilor preotului Dan Melenti: „Inaltpreasfintia Sa, Parintele Mitropolit a pus si problema construirii viitoare a unei bisericute sau capele a Spitalului Clinic Municipal din Cluj. Apoi, am mers pentru a decide un loc de amplasare. Parintele Mitropolit a propus un amplasament pentru aceasta viitoare capela de spital si domnul manager, impreuna cu toti directorii spitalului care ne-au insotit, au fost de acord cu propunerea Inaltpreasfintiei Sale”.

Spitalul Clinic Municipal din Cluj-Napoca are o capela greco-catolica veche, iar din anul 2003 a fost numit sa slujeasca aici si preotul ortodox Dan Melenti. Activitatea a inceput in conditii dificile, nefiind un spatiu special pentru slujirea de catre preotul ortodox. Ulterior, incepand din luna august 2004, noua conducere a acordat permisiunea de a sluji Sfanta Liturghie in duminici, alternativ cu greco-catolicii.

In prezent sfintele slujbe se oficiaza in amfiteatrul spitalului, in conditii despre care preotul Dan Melenti spune ca sunt improprii. Imediat dupa numirea sa ca preot aici, a avut dorinta de a construi o capela, inaintand spre avizare peste 20 de cereri pentru a obtine certificatul de urbanism pe diferite amplasamente, insa toate au fost respinse.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

20 Iulie 2011

Vizualizari: 648

Voteaza:

Biserica in incinta Spitalului Municipal Clujana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE