Biserica Ordodoxa din Grecia alaturi de afganul Abdul Rahman


Primatul Bisericii Ortodoxe din Grecia, IPS Hristodoulos a adresat o scrisoare presedintelui afgan, Hamid Karzai, in apararea lui Abdul Rahman, afganul care risca sa plateasca cu moartea convertirea sa la crestinism. Primatul Greciei a cerut presedintelui afgan sa exercite puterea care i-a fost data de catre popor si Dumnezeu si sa dovedeasca ca legile tarii sale respecta dreptul cetatenilor la viata si autodeterminare.

 

Aceast caz a nascut proteste in intreaga lume. Guvernul afgan, in ciuda presiunilor liderilor musulmani care au cerut executarea, incearca inca sa gaseasca o solutie pentru eliberarea lui Abdul Rahman, care a declarat ca este foarte calm.In cadrul unei dezbateri la postul de televiziune Al Jazeera, psihologul arabo-american Wafa Sultan a denuntat cu mult curaj islamul, dupa care a primit mai multe amenintari cu moartea.

Intr-o alta emisiune, de aceasta data pe un canal american, trei fosti teroristi islamici au vorbit despre modul in care au fost crescuti sa urasca America, Israelul si crestinismul.(stire preluata de pe site-ul radio Reintregirea)

 

.

29 Martie 2006

Vizualizari: 2016

Voteaza:

Biserica Ordodoxa din Grecia alaturi de afganul Abdul Rahman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE