Biserica Ortodoxa din Estonia revine la calendarul Gregorian

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Estonia, in frunte cu Mitropolitul Stephanos, a decis revenirea la calendarul gregorian, informeaza ziarul „Lumina de Duminica”. In sesiunea plenara, decizia a fost supusa la vot, iar din cei 88 de reprezentanti prezenti, 73 au votat pentru, unul impotriva si au existat 14 abtineri.

Initial, Biserica Ortodoxa din Estonia aderase la reforma calendarului propusa de Bisericile Ortodoxe in anul 1923, dar situatia de dupa al Doilea Razboi Mondial, atunci cand micul stat baltic a fost integrat in Uniunea Sovietica, a dus la o revenire fortata la calendarul iulian.

Incepand de la caderea regimului comunist si pana in prezent, Biserica din Estonia a pastrat paralel cele doua calendare, iar situatia eclesiala interna a fost extrem de dificila in aceste conditii, crestinii ortodocsi fiind nevoiti sa tina sarbatorile importante la date diferite. Reformarea calendarului devine aplicabila din anul 2012 in Biserica Ortodoxa din Estonia, urmand ca sarbatorile fixe sa urmeze calendarului gregorian, iar cele mobile, calendarului iulian, in acord deplin cu hotararile Congresului Panortodox din 1923.



Sursa: basilica.ro
 

.

26 Iunie 2011

Vizualizari: 534

Voteaza:

Biserica Ortodoxa din Estonia revine la calendarul Gregorian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE