Biserica parohiala din Bucosnita a fost resfintita

Biserica parohiei Bucosnita, asemenea si comunitatea parohiala din Bucosnita este una din bisericile si comunitatile cu traditie indelungata de pe Valea Timisului din Eparhia Caransebesului.

Duminica, 12 iulie 2009, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a savarsit slujba de resfintire a bisericii parohiale din Bucosnita, protopopiatul Caransebes. Parohia Bucosnita este pastorita de parintele Ioan Smaia din anul 1982, iar in ultima perioada s-au efectuat lucrari de restaurare, atat in interiorul, cat si in exteriorul bisericii.

Cu acest prilej, dupa slujba de resfintire a bisericii care a inceput la orele 9.00, a avut loc dumnezeiasca Liturghie arhiereasca, dupa care Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a impartit acte de vrednicie celor care s-au implicat in viata pastoral-misionara si administrativ-economica a parohiei. Tot in cadrul dumnezeiestii Liturghii, Preasfintia Sa a hirotesit intru iconom pe parintele paroh si a hirotonit un noul cleric pentru parohia Milcoveni din protopopiatul Oravita.

Desi vremea a fost nefavorabila aproape toti credinciosii au poposit in rugaciune alaturi de arhipastorul lor, o parte insemnata dintre acestia impartasindu-se cu Sfintele Taine ale lui Hristos, bucurandu-se deopotriva de cuvantul de invatatura al Ierarhului, in finalul caruia Preasfintia Sa a multumit preotului, ctitorilor si binefacatorilor bisericii care s-a resfintit, indemnandu-i pe mai departe la dragoste si atasament fata de Sfanta Biserica.
 

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

13 Iulie 2009

Vizualizari: 447

Voteaza:

Biserica parohiala din Bucosnita a fost resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE