Biserica si Scoala, impreuna de Craciun

Întrucât relația dintre Școala Gimnazială „Maica Domnului” și Departamentului pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" este una specială, iar relaţiile speciale se verifică mai ales în momente speciale aşa cum este praznicul Naşterii Domnului, Biserica şi Şcoala îl vor aştepta împreună pe Moş Crăciun care va sosi luni, 19 decembrie 2015, începând cu ora 16.00 la biserica „Sfântul Pantelimon” - Foişorul de Foc din Bucureşti.

Serbarea de sfârşit de an 2016 organizată cu acest prilej, intitulată "Biserica şi Şcoala, împreună de Crăciun", este una cu atât mai specială cu cât copiii prezenţi în biserică îl vor însărcina pe Moş Crăciun cu o misiune la fel de specială şi anume de a primi în sacul său jucăriile pe care ei le vor dona pentru nişte copiii speciali care în alte condiţii nu le-ar fi primit din cauza sărăciei.

În așteptarea lui Moș Crăciun, copiii care vor veni cu daruri pentru alţi copii săraci la biserica „Sfântul Pantelimon” vor participa la un spectacol în care vor fi prezentate datini și obiceiuri româneşti, precum şi piesa de teatru "Poveste de Crăciun" pusă în scenă de colegii lor de la Școala Gimnazială „Maica Domnului”.

Colaborarea dintre Școala Gimnazială „Maica Domnului” și Biserica „Sfântul Pantelimon” a început în urmă cu aproape un deceniu. Prin această cooperare se realizează o completare a actului educațional, iar mai presus de aceasta, comuniunea între oameni (indiferent de starea lor socială), precum și apropierea copiilor de Dumnezeu.

După eveniment, preoţii de la biserica Sfântul Pantelimon vor "merge cu icoana" în vizită pastorală la bolnavii internaţi la Aşezământul Sfântul Nectarie din incinta acestei biserici parohiale.

Pr. Dr. BOGDAN-AUREL TELEANU

 

Pe aceeaşi temă

15 Decembrie 2016

Vizualizari: 548

Voteaza:

Biserica si Scoala, impreuna de Craciun 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE