Biserica 'Sfantul Gheorghe' - Nou se pregateste de sarbatoare

Biserica „Sfantul Gheorghe” - Nou de la kilometrul 0 se pregateste pentru marea sarbatoare din 16 august, atunci cand sfantul locas va fi resfintit. In prezent, ctitoria Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu, locul unde se pastreaza cinstitele sale moaste, se afla in proces de restaurare.



„Acest demers al nostru se desfasoara pe mai multe planuri. Mai intai pictura bisericii care se desfasoara in pridvorul bisericii. Nu mai este mult pana va fi incheiata, probabil pana la 1 august lucrarile la santierul de pictura monumentala vor fi incheiate. De asemenea, restaurarea elementelor de piatra in stil brancovenesc, cum este braul istoric original brancovenesc, necesita timp si multa staruinta in abordarea tehnicii de restaurare a pietrei. O lucrare foarte importanta este refacerea fatadelor Bisericii monument Sfantul Gheorghe Nou incepand de la turle si pana jos”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Emil Nedelea Caramizaru, parohul Bisericii „Sfantul Gheorghe” - Nou, Bucuresti.
La fel de minutioasa este si munca pentru noua pisanie.

Lucrari se fac si la mormantul Sfantului Voievod Martir care a adapostit, pana in luna mai, moastele domnitorului. Frumesetea locasului de cult este data si de pictura. In pridvorul bisericii, unicat in iconografie sunt scenele care cuprind chinurile si martiriul Sfintilor Brancoveni.

Pe 16 august, in ziua de pomenire a Sfintilor Martiri Brancoveni, Biserica ”Sfantul Gheorghe” - Nou va fi resfintita de un sobor de ierarhi romani si straini. Printre acestia se vor afla si reprezentanti ai patriarhiilor pe care Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu le-a sprijinit in timpul domniei sale.

Sursa:basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Iulie 2014

Vizualizari: 635

Voteaza:

Biserica 'Sfantul Gheorghe' - Nou se pregateste de sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE