Bisericile combat dependenta de droguri

 

Bisericile combat dependenta de droguri - Primul curs ecumenic de consiliere pastorala pentru  combaterea dependentei de droguri -

 

 

In perioada 5-7 noiembrie, Sectorul Social Misionar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei, Bihorului si Salajului organizeaza un curs ecumenic de consiliere pastorala pentru a lupta cu dependenta de droguri. Cursul este dedicat  preotilor, pastorilor si asistentilor sociali care vor beneficia de instruire specifica pentru a-i putea ajuta pe oamenii care se confrunta cu dependenta.

 

"Consideram ca acest proiect va fi un succes si in acelasi timp un model de impreuna lucrare a celor ce trebuie sa fie ,"sare a pamantului si lumina a lumii", pentru ajutorarea semenilor nostri care se afla in nevoie", a subliniat Prea Sfintitul Parinte Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, Bihorului si Salajului, cu binecuvantarea caruia a fost organizat cursul.

 

Participarea la acest curs ofera unui grup de 34 de preoti, pastori si asistenti sociali din cadrul Episcopiei Oradiei si din alte culte ocazia sa impartaseasca metode de consiliere pastorala si sociala practicate in cadrul Bisericilor. De asemenea ei vor explora abordarile religioase cu privire la dependenta, devenind astfel mai bine pregatiti pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de consiliere de specialitate.

In plus, ei vor participa la editarea si tiparirea unui curs de consiliere pastorala pentru combaterea dependentei de droguri.

 

Cei instruiti, alaturi de asistentii sociali si responsabilii in relatia cu cultele, vor putea fi implicati in proiectele sociale dezvoltate in acest domeniu de Episcopia Oradiei, Bihorului si Salajului.

 

Pregatit cu sprijinul Agentiei Nationale Antidrog si al Manastirii Sfintei Cruci din  Oradea, proiectul va contribui la consolidarea educatiei civice, culturale si spirituale in domeniul dependentei si, in timp, la implicarea comunitatii in tratarea si reintegrarea sociala a celor cu dependenta la droguri.

 

Proiectul demonstreaza potentialul Bisericilor din Romania de a lupta impotriva drogurilor alaturi de reprezentantii organizatiilor laice. Printre cei instruiti, in afara de partea ortodoxa, organizatorul cursului, se numara si participanti din cadrul Bisericilor Catolice, Greco-Catolice, Baptiste si Reformate, lucratori din penitenciar, pastori, calugari, profesori universitari si studenti.

 

PS Cursul se numeste "Curs ecumenic de consiliere pastorala specifica in adictii"

 Arhid. Adrian Fofiu

Consilier Social

Episcopia Ortodoxa Romana a Oradiei, Bihorului si Salajului

Tel.: 0745 22 22 50, 0259 / 440488

Fax: 0259 / 470730,

e-mail: adi_fofiu2005@yahoo.com

.

31 Octombrie 2007

Vizualizari: 1093

Voteaza:

Bisericile combat dependenta de droguri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE