Bisericile devin proprietare pe imobilele pe care le folosesc

 

Cultele religioase din Romania isi vor putea exercita dreptul de proprietate asupra terenurilor si cladirilor care le-au fost date in folosinta. Camera Deputatilor a adoptat proiectul legislativ privind reglementarea regimului juridic al unor bunuri imobile aflate in folosinta unitatilor de cult, proiect initiat de catre deputatul liberal Horea Uioreanu si semnat de intreg Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputatilor.

 

"Prin acest proiect, am reusit sa reglementam juridic o stare de fapt. Cultele au nevoie de dreptul de proprietate asupra terenurilor si am constatat acest lucru in urma consultarii pe care am avut-o cu mai multi lideri religiosi. Proiectul legislativ se impune si cu scopul ca bisericile sa poata folosi respectivele bunuri pentru atragerea de fonduri structurale, ca o completare la finantarea acordata de la bugetul statului", a aratat deputatul Horea Uioreanu.

 

Adoptarea actului normativ decurge din necesitatea reglementarii dreptului de proprietate privitor la acele bunuri aflate in folosinta cultelor asupra carora nu exista solicitari de retrocedare din partea altor persoane. De asemenea, un paragraf al legii prevede interzicerea dreptului de instrainare pentru imobilele dobandite prin intermediul acestei legi, timp de 30 de ani.

 

Sursa: amosnews.ro

 

.

02 Iulie 2007

Vizualizari: 1599

Voteaza:

Bisericile devin proprietare pe imobilele pe care le folosesc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE