Bucurie duhovniceasca pentru credinciosii parohiei Magureni din Insula Mare a Brailei

In Duminica a IV-a dupa Inviere, cunoscuta in Biserica Ordodoxa ca Duminica Slabanogului, credinciosii parohiei Magureni (comuna Marasu), Protopopiatul Insuratei, judetul Braila, au participat la tarnosirea noii biserici parohiale din localitate, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“.

Slujba de sfintire a fost savarsita de catre Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in prezenta credinciosilor din parohie si a autoritatilor locale.
Dupa traditie, cei prezenti au putut trece prin Sfantul Altar pentru a se inchina, pentru a saruta Sfanta Evanghelie si pentru a primi arhiereasca binecuvantare a ierarhului locului.



Aflata in Insula Mare a Brailei, localitatea Magureni s-a format intre anii 1860 si 1900, prin comasarea comunitatilor de ciobani veniti aici din Ardeal si din cunoscuta zona dobrogeana, Daieni.

Initial, satul s-a numit Nedeicu, insa din anul 1964 a primit numele Magureni, cum este cunoscut si astazi.

In prezent, localitatea Magureni numara 150 de familii.

Terenul pe care s-a zidit lacasul de cult a fost donat de Consiliul Local al Comunei Marasu, iar la data de 14 iunie 2011, Chiriarhul Dunarii de Jos a sfintit locul si a pus piatra de temelie pentru noua biserica care s-a zidit cu binecuvantarea si indrumarea ierarhului locului, prin jertfa bunilor credinciosi din tanara localitate, dar si prin contributia substantiala a autoritatilor locale.

Pc pr. Costin Tureac, parohul parohiei Marasu, ajutat de sfetnicii din Consiliul si Comitetul parohial au inzestrat noul lacas de cult cu sfintele odoare, catapeteasma si mobilierul liturgic, pentru ca, in data de 11 mai 2014, biserica sa primeasca haina luminoasa a sfinteniei.

In continuare, Sfanta Liturghie a fost savarsita de Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Parinte Casian, inconjurat de un ales sobor de preoti din administratia eparhiala si din parohiile invecinate, in prezenta unui impresionant numar de credinciosi din parohie si nu numai.

Intre acestia s-au numarat si persoanele cu dizabilitati din parohie pentru care, in Duminica Slabanogului, Inaltpreasfintia sa a rostit rugaciuni speciale de sanatate.

De asemenea, la eveniment au participat un numar de 30 de credinciosi din parohia ”Sf Mc. Antim” din Galati, insotiti de preotul paroh Nitu Voicu, cu care parohia este infratita.

La momentul liturgic cuvenit, mai multi copii au fost impartasiti cu Sfintele Taine, dupa care, la finele Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunarii de Jos a acordat o serie de diplome care au evidentiat atat contributia autoritatilor locale, cat si jertfelnicia credinciosilor, care au dorit sa infrumuseteze locasul de cult.

Evenimentul s-a incheiat cu traditionala agapa crestineasca, membrii Consiliului si Comitetului parohial pregatindu-se atat pentru credinciosii participanti, cat si pentru persoanele bolnave, nedeplasabile, aflate in evidentele speciale ale parohiei.


Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Mai 2014

Vizualizari: 770

Voteaza:

Bucurie duhovniceasca pentru credinciosii parohiei Magureni din Insula Mare a Brailei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE