Campania "2% pentru viata" - Ajuta un copil fara sa te coste nimic

Asociatia "Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti" este o organizatie non-guvernamentala cu caracter crestin-ortodox, al carei scop este apararea vietii umane in toate stadiile sale, de la conceptie pana la moartea naturala. Pro-vita inseamna, literal, "pentru viata", organizatia fiind parte a miscarii internationale pentru salvarea vietii (pro-life).

Infiintata la scurt timp dupa revolutia anticomunista din decembrie 1989, Asociatia are in administrare, in satele Valea Plopului si Valea Screzii (zona Valenii de Munte, circa 110 km de Bucuresti), asezamintele de plasament familial Pro-vita conduse de preotul Nicolae Tanase.

Directionand 2% din impozitul tau catre Asociatia "Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti", Filiala Valenii de Munte, vei demonstra ca esti de acord cu activitatea noastra si doresti sa ne sprijini, fara sa te coste nimic. Ajuta-ne sa ajutam!

CUM SA PROCEDEZ?

I.

Daca in anul 2009 ai avut venituri doar din salariu, atunci descarca de aici si tipareste Formularul 230, “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual”.

Tu trebuie doar sa inscrii, la cap. I, cu majuscule, datele tale personale. Apoi semneaza si dateaza. La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea; organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii.

Formularul trebuie depus la registratura organului fiscal de care apartii (Administratia Finantelor Publice) sau trimis prin posta, cu scrisoare recomandata. Data limita este 15 mai 2010 (data inregistrarii sau a postei)!

II. Daca in 2009 ai avut venituri (si) din alte surse (activitati independente, proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor etc), inseamna ca iti revine obligatia declararii acestor venituri prin Formularul 200, “Declaratie speciala privind veniturile realizate” (descarca de aici).

Pe langa completarea conform obligatiilor legale ce iti revin, completeaza la capitolul III, “DESTINATIA SUMEI REPREZENTAND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL NET ANUAL”, punctul “Sustinerea unei entitati nonprofit” cu datele noastre, adica:

• Denumire entitate non-profit: Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Valenii de Munte
• Cod de identificare fiscala al entitatii non-profit: 7250977
• Cont bancar IBAN: RO42RNCB0211011843900001
Banc Post - Agentia Valenii de Munte

La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, calculul va fi facut de functionarii statului in limita celor 2%.
Trimiterea / depunerea se face ca la punctul I, cel tarziu la 15 mai 2010.

Va multumim!

.

23 Aprilie 2010

Vizualizari: 2383

Voteaza:

Campania "2% pentru viata" - Ajuta un copil fara sa te coste nimic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE