Canonicon, expozitie itineranta de fotografie religioasa

Luni, 28 aprilie, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti) va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie Canonicon de Dan Mihalcea. La eveniment va lua cuvantul prof. univ. Corneliu Medvedov.

Expozitia cuprinde 20 de lucrari realizate in maniera clar-obscur si detaliu. Fotografiile reprezinta o selectie dintr-o serie pe care autorul le-a realizat in decursul a cinci ani de pelerinaje pe care le-a facut la manastirile din tara.

Expozitia este deschisa in perioada 28 aprilie - 7 mai 2014.

„Fotografiile reprezinta esantioane ale realitatii concrete transpuse prin detalii, mai ales, si prin plastica afectiva. Este fotografia care ramane dincolo dar si dincoace de prezentul meu. Prin fotografiile mele incerc o extindere a timpului si o reducere a spatiului. Spatiul concret intr-un timp relativ este ceea ce vreau sa descopar prin clarobscur si prin detaliu. «. unele mici amanunte de detaliu», asa spune batranul Musatescu prin vocea Mizei. Graba de a vedea si de a cunoaste cat mai multe are ca rezultat suprimarea vazului.“ – Dan Mihalcea

Corina Dobre
Directia Comunicare
Sursa:www.icr.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Aprilie 2014

Vizualizari: 232

Voteaza:

Canonicon, expozitie itineranta de fotografie religioasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE