Capela Spitalului de copii a fost sfintita

Capela cu hramul „Sfintii Apostoli Petru si Andrei” din cadrul Spitalului de copii din Cluj-Napoca, a fost sfintita astazi de Parintele Episcop Vasile Somesanul. In cuvantul de invatatura rostit la Sfanta Liturghie, Preasfintitul Vasile i-a felicitat pe cei care au contribuit la amenajarea capelei si a evidentiat importanta acesteia atat pentru copiii internati, cat si pentru medici:

"Spitalul de copii de pe strada Motilor, a avut si continua sa aiba o lucrare cu totul deosebita in vindecarea bolilor acestor fiinte nevinovate care sunt copiii si era deosebit de important ca spitalul sa aiba si o capela. Rugaciunile care se fac in vederea insanatosirii copiilor, aduc multa siguranta distinsilor medici care isi daruiesc toata priceperea si toate cunostintele lor pentru a veni in ajutorul acestor copii dar in aceeasi masura si copiilor si mai ales mamelor care-i insotesc de obicei pe copii pe timpul cat ei sunt internati".

Lucrarile la capela au demarat anul trecut in luna mai. Pictura a fost realizata de un grup de studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, Sectia Arta sacra, coordonat de profesorul Marcel Muntean. Cum a fost ales hramul capelei, am aflat de la preotul slujitor Ovidiu Gavrea:

„Paraclisul va purta numele Sfintilor Andrei si Petru care sunt primii chemati dintre Apostolii Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Rationamentul este destul de simplu. La Matei 19,14 Mantuitorul spune «Lasati copiii sa vina la mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor» sau in alt loc «De nu veti fi ca si copiii, nu veti intra in Imparatia Cerurilor». Puritatea lor a facut sa se intample bucuria care o putem impartasi in aceste zile”.

In locasul de cult, ridicat in curtea Spitalului de pe strada Motilor nr. 68, vor fi oficiate zilnic sfintele slujbe, iar copii vor putea participa si la cateheze.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

03 Februarie 2012

Vizualizari: 902

Voteaza:

Capela Spitalului de copii a fost sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE