Cardinalul Christoph Schonborn - Doctor Honoris Causa al Facultatii din Sibiu


Astazi, 27 iunie 2007, cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu va acorda titlul de Doctor Honoris Causa Excelentei Sale Cardinalul Dr. Christoph Schonborn. Festivitatea va avea loc in Aula "Ioan Metianu", incepand cu ora 15.00.

Acest eveniment se va continua cu o Vecernie ecumenica, incepand cu ora 16.00, in Capela mitropolitana din incinta Facultatii de Teologie si cu o receptie (ora 17.00) oferita de Inalt Prea Sfintitului Dr. Laurentiu Streza in resedinta mitropolitana. La festivitati urmeaza sa participe si reprezentantii Congresului fundatiei Pro Oriente, prezenti pentru masa rotunda publica Misterul unitatii: dar - provocare - vocatie. O masa rotunda pentru ecumenismul spiritual, care va avea loc la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus.

 

Cardinalul Christoph Schonborn s-a nascut in data de 22 ianuarie 1945 la Skalka, Boemia, (astazi Republica Ceha). Familia sa a fost alungata din Cehia la scurt timp dupa nasterea sa. A crescut in Austria. Dupa bacalaureat (1963) a intrat in ordinul dominican. A studiat teologia si filosofia la Viena si Paris. La 27 decembrie 1970 este hirotonit preot la Viena de catre arhiepiscopul de atunci al Vienei, cardinalul Franz Konig. Din 1975 a predat Dogmatica, iar din 1978 Teologia Rasaritului crestin. In anul 1980 a devenit membru al Comisiei Teologice Internationale a Sfantului Scaun. Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit in 1991 episcop auxiliar al Vienei. In 1995 a devenit episcop coadjutor. In acelasi an, dupa retragerea predecesorului sau, a devenit arhiepiscop al Vienei. In anul 1998 papa Ioan Paul al II-lea l-a ridicat la demnitatea cardinal. Este expert in teologie rasariteana, membru al Congregatiei pentru Bisericile Orientale si al Congregatiei pentru Doctrina Credintei de la Vatican. De asemenea membru al Comisiei Mixte de Dialog Teologic Catolic-Ortodox, din anul 2005.

 

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

.

26 Iunie 2007

Vizualizari: 1215

Voteaza:

Cardinalul Christoph Schonborn - Doctor Honoris Causa al Facultatii din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE