Cardinalul Claudio Hummes: Celibatul preotilor nu e o dogma


Celibatul preotilor nu e o dogma, sustine cardinalul brazilian Claudio Hummes, numit cardinal de papa Benedict al XVI-lea in octombrie. Inaintea plecarii sale la Roma, pentru a-si asuma noua indatorire, cardinalul Hummes a dat un interviu cotidianului "Estado de Sao Paulo", in care afirma ca "desi celibatul face parte din cultura catolica, Biserica ar putea reflecta asupra chestiunii celibatului, pentru ca nu este o dogma, ci o norma disciplinara".

Franciscanul Claudio Hummes, in varsta de 72 de ani, care a fost pana acum arhiepiscop de San Paolo, Brazilia, a amintit ca unii apostoli erau casatoriti si ca interzicerea casatoriei a fost adoptata cateva secole mai tarziu decat institutia sacerdotala. "Biserica nu este imuabila, ci o institutie care se schimba cand trebuie sa se schimbe", a mai spus Hummes, citat de ANSA. Desigur, a recunoscut el, nu este o decizie care se poate lua in graba, Biserica trebuie mai intai sa discute si, daca e nevoie, sa rediscute normele privind celibatul.



Afirmatiile lui Hummes despre celibat survin in momentul in care Sfantul Scaun este confruntat cu chestiunea spinoasa a arhiepiscopului Emmanuel Milingo, casatorit, excomunicat la 26 septembrie dupa ce a a desemnat 4 episcopi casatoriti in SUA. Vaticanul a reafirmat, la 16 noiembrie, valoarea alegerii celibatului sacerdotal, conform traditiei catolice. 

 

Sursa: News365.ro

 

.

04 Decembrie 2006

Vizualizari: 2556

Voteaza:

Cardinalul Claudio Hummes: Celibatul preotilor nu e o dogma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE