Cea de-a XIV-a intrunire plenara a Comisiei Mixte Internationale de dialog teologic intre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-catolica

În perioada 15-22 septembrie are loc la Chieti, Italia, întâlnirea Comisiei Mixte Internaționale de dialog teologic între Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-catolică. Delegația Bisericii Ortodoxe Române este constituită din Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și de Pr. Conf. univ. Patriciu Vlaicu.

Cu excepția Bisericii Ortodoxe Bulgare, toate celelalte Biserici autocefale sunt reprezentate.

La această etapă a dialogului este continuată analizarea raportului dintre sinodalitate și primat în Biserica primului mileniu.

În cadrul sesiunii de deschidere cei doi copreședinți au subliniat că misiuniea comisiei de dialog este și de a exprima disponibilitatea pentru mărturisirea valorilor comune, într-o lume din ce în ce mai îndepărtată de fundamentele vieții creștine.

Gheorghe Anghel
Sursa: basilica.ro
 

Pe aceeaşi temă

19 Septembrie 2016

Vizualizari: 347

Voteaza:

Cea de-a XIV-a intrunire plenara a Comisiei Mixte Internationale de dialog teologic intre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-catolica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE