Cele cinci universitati din Sibiu au deschis impreuna anul universitar

Universitatile din Sibiu au inceput noul an universitar printr-o ceremonie comuna, organizata in Piata Mica. Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului a a binecuvantat studentii si profesorii adunati in centrul istoric al orasului, participat la Sfanta Liturghie de la Catedrala mitropolitana si oficiat slujbe de binecuvantare la centrele de instruire militara.

Prima zi din noul a universitar a adus cu sine noi emotii pentru studentii universitatilor din Sibiu, mai ales pentur cei care au calcat pentru prima data pragul unei facultati. Parintii, rudele si apropiatii i-au insotit pe tineri in cetatea transilvana, un taram al culturii si al educatiei si au trait cu intensitate momentele festive organizate in toate universitatile sibiene, dar mai ales la ceremonia comuna din Piata Mica.

La primele ore ale diminetii, studentii Centrului de Instruire pentru Comunicare si Informatica “Decebal” s-au pregatit pentru a-si intampina profesorii si instructorii militari, dar si conducerea centrului, autoritati locale si invitati de seama. Binecuvantarea studentilor si cadrelor didactice a fost data de IPS Mitropolit Laurentiu, printr-o slujba religioasa, iar ofiterii si autoritatile prezente au transmis mesaje de felicitare si de incurajare.

IPS Laurentiu a participat apoi si la festivitatile de la Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, unde au fost prezenti un numar impresionant de studenti si militari, cadre didactice, ofiteri si autoritati Ierarhul a oficiat o slujba de binecuvantare si le-a urat studentilor si profesorilor un an universitar cat mai rodnic, in care sa simta tot mai mult prezenta si ajutorul lui Dumnezeu.

“Va aflati sub legamant”

Dupa festivitatile de la centrele militare amintite, IPS Mitropolit Laurentiu a participat la Sfanta Liturghie oficiata la Catedrala mitropolitana de un sobor de preoti si diaconi format din profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu. Studentii teologi au participat in numar mare la slujba religioasa, iar o parte dintre acestia au dat raspunsurile liturgice, condusi de pr. lect. dr. Sorin Dobre. Dupa Sfanta Liturghie, IPS Mitropolit Laurentiu a oficiat o slujba de Te Deum, cerand binecuvantarea lui Dumnezeu la inceputul activitatilor academice din acest an. In cuvantul adresat studentilor, IPS Laurentiu i-a felicitat pe tinerii teologi, i-a indemnat sa fie constienti de chemarea de a fi studenti la prestigiosa academie andreiana si sa urmeze cu interes si motivatie cursurile si programul liturgic al facultatii.
“Din momentul in care ati intrat in aceasta facultate va aflati sub legamant si veti finaliza cursurile printr-un juramant cu mana pe Sfanta Evangelie si Sfanta Cruce, ca veti pastra si apara cu sfintenie toata invatatura primita, pentru a deveni slujitori ai sfintelor altare, ai lui Hristos si ai oamenilor”, a subliniat Parintele Mitropolit.

Ceremonia comuna a celor cinci universitati din Sibiu a incheiat sirul de manifestari de la 1 octombrie. Corul teologilor a intonat imnul national si cel studentesc, alaturi de fanfara militara si studentii militari, iar rectorii universitatilor au transmis mesaje studentilor si profesorilor.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

01 Octombrie 2012

Vizualizari: 717

Voteaza:

Cele cinci universitati din Sibiu au deschis impreuna anul universitar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE