Cerc pastoral in cadrul Protoieriei Campina

Preotii din cadrul Cercului pastoral-misionar IV Brebu, al Protoieriei Campina, Arhiepiscopia Bucurestilor, s-au intrunit joi, 22 mai, in conferinta la biserica Parohiei „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir“ si „Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici“ din satul Podu Cheii, comuna Brebu, judetul Prahova.

„Intrunirea a fost precedata de slujba Utreniei si Sfanta Liturghie, savarsite in sobor de preoti, sub protia parintelui Stefan Marian, coordonatorul cercului pastoral. La sfarsitul Sfintei Liturghii, parintele Ion-Florin Moise, paroh la Parohia Traisteni, a rostit un cuvant de invatatura in care a subliniat importanta parastaselor si a pomenirilor celor adormiti in Domnul pentru crestinii ortodocsi, evidentiind si cateva obiceiuri si traditii locale legate de acestea. In cadrul cercului pastoral-misionar, parintele Valentin Dima, preot paroh la Parohia Pietriceaua, a sustinut referatul cu tema «Spovedania si duhovnicia», in care a evidentiat sfaturi ale Sfintilor Parinti, cu precadere ale Sfantului Isaac Sirul, cu privire la Taina Sfintei Spovedanii si implicatiile ei“, a precizat parintele Vasile Toma, preot coslujitor la Parohia Traisteni, Valea Doftanei.

In cadrul intrunirii au participat preotii de la parohiile din localitatile Telega, Brebu, Lunca Mare, Melicesti, Bustenari, Pietriceaua si Valea Doftanei. (I.B.)

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Mai 2014

Vizualizari: 699

Voteaza:

Cerc pastoral in cadrul Protoieriei Campina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE