Cerc pastoral in parohia Holm, Podu-Iloaiei

In data de 23 mai 2014, in Parohia Holm, Podu-Iloaiei, a avut loc intrunirea Cercului pastoral numarul 6 „Sfantul Evanghelist Matei“ al Protopopiatului Iasi III. Cu aceasta ocazie a fost savarsita Slujba Aghezmei mici urmata de Taina Sfantului Maslu.

La aceste slujbe au participat 10 preoti si un numar mare de credinciosi din localitate si din imprejurimi.

Tema intalnirii din aceasta luna, ,,Martiriul Sfintilor Brancoveni“, a fost sustinuta de parintele Ioan Dragoi de la Parohia ,,Sfantul Nicolae“ din Podu-Iloaiei, coordonatorul Cercului pastoral. In lucrarea sa, parintele a relatat viata Sfantului Constantin Brancoveanu, martiriul sau din Constantinopol, dar si implicatiile jerfei in viata de familie, a fiecarui crestin.

De asemenea, parintele Bogus Gheorghe de la parohia Sinesti a adaugat cateva cuvinte, evidentiind rolul major pe care l-a avut martiriul Sfintilor Brancoveni de-a lungul istoriei: ,,Jertfa mantuitoare a Sfantului Constantin Brancoveanu, a fiilor sai si a sfetnicului Ianache, are efect in zilele noastre si in vesnicie, caci, desi, am pierdut un voievod, am castigat un rugator in Imparatia Cerurilor. Gestul curajos al Sfantului ne-a aparat si credinta, dar si neamul. Daca Brancoveanu ar fi renuntat la credinta, atunci probabil astazi, tara noastra ar fi fost in acceasi situatie cu a unor tari vecine.“

Parintele paroh Catalin-Ionut Dascalu a incheiat cuvantul de invatatura, multumind atat preotilor participati, cat si credinciosilor, pentru bucuria de a fi impreuna in rugaciune si slujire.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.

27 Mai 2014

Vizualizari: 605

Voteaza:

Cerc pastoral in parohia Holm, Podu-Iloaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE