Cerc preotesc in Protopopiatul Cluj II

Parintele Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a participat marti, 21 februarie, la Cercul Preotesc din Protopopiatul Cluj II. Intalnirea s-a desfasurat dupa Sfanta Liturghie in Parohia “Intrarea in Biserica a Maicii Domnului” din Cartierul Cordos.

In deschidere, Parintele Mitropolit le-a vorbit preotilor despre reluarea dialogului dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Greco-Catolica si problemele discutate recent in Sfintul Sinod, a declarat parintele protopop Gheorghe Braica: "IPS Andrei ne-a facut doua informari, in sensul ca lunea trecuta a avut loc la Bucuresti o intalnire cu ambasadorii Statelor Unite, Canadei, Spaniei, Portugaliei si Italiei, in care s-a discutat reactivarea dialogului dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Greco-Catolica, legat de retrocedarea bunurilor pe care ei o solicita. Al doilea punct prezentat a fost in legatura cu problemele ce s-au discutat la ultima Sedinta a Sfantului Sinod legat de faptul ca cele doua Episcopii care au apartinut de Mitropolia noastra, s-au atasat Mitropoliei Ardealului".

Dupa acest moment, parintele Viorel Sima, gazda intalnirii, le-a prezentat preotilor prezenti istoricul parohiei pe care o pastoreste.



Deoarece se apropie Postul Sfintelor Pasti, in cadrul Cercului Preotesc s-a abordat si tema spovedaniei si anume importanta marturisirii credinciosilor in aceasta perioada premergatoare Invierii Domnului, a declarat prparintele protopop:

Tinand seama ca ne gasim in preajma Postului Mare, timp in care credinciosii nostri cauta sa-si primeneasca sufletul si prin Taina Sfintei Spovedanii, parintele protos. Visarion Pasca de la Manastirea Floresti a fost desemnat sa faca prezentarea acetei teme. Dupa prezentarea referatului a urmat interventia IPS Andrei si a unor preoti din cadrul cercului nostru".

Protopopiatul Cluj II cuprinde toate parohiile ortodoxe din Cluj-Napoca. Parintii parohi se intalnesc lunar in cadrul Cercului preotesc pentru a dezbate teme importante legate de activitatea curenta pastoral-misionara pe care o desfasoara.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

22 Februarie 2012

Vizualizari: 604

Voteaza:

Cerc preotesc in Protopopiatul Cluj II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE