Cercul pastoral-misionar Ilva Mica

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonaţi de părintele Iuliu Brici, s-au întâlnit duminică, 26 octombrie 2014, în Parohia Parva din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Buna Vestire”, în prezenţa a peste 350 de credincioşi, clericii au săvârşit Acatistul Domnului Iisus Hristos. Slujba s-a încheiat cu un cuvânt de învățătură rostit de părintele Ciherean Vasile din Parohia Lunca Ilvei, care le-a vorbit credincioşilor despre Sfânta Taină a Spovedaniei, subliniind importanţa ei în viaţa duhovnicească a creştinilor.

Acest eveniment s-a încadrat în activitatea misionară a Cercului preoţesc Ilva Mică, precum şi în seria de manifestări dedicate Anului omagial euharistic, al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii, în Patriarhia Română.Istoricul Parohiei Parva
Biserica „Buna-Vestire” a parohiei Parva a fost construită între anii 1960-1963 și sfinţită la 15 septembrie 1963 de către vrednicul de pomenire, Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Între anii 1989-1993, biserica a fost pictată în tehnica tempera de către pictorul Dumitru Pascari, în timpul păstoririi părintelui Găvruş Remus şi resfinţită în 1993 de către Preasfinţitul Irineu Bistriţeanul. Datorită faptului că biserica din lemn s-a şubrezit, credincioşii au hotărât să construiască o biserică de zid, a cărei piatră de temelie a fost pusă de Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, în 29 iunie 2011 şi care poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”. Înainte de a începerea construcției noii biserici, în parohia Parva s-a ridicat şi o nouă casă parohială, prin purtarea de grijă a preotului paroh Florin-Marius Nalaţ şi cu sprijinul credincioşilor din parohie.

Autor: Alexandra Andereș

Sursa: radiorenasterea.ro

.

27 Octombrie 2014

Vizualizari: 132

Voteaza:

Cercul pastoral-misionar Ilva Mica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE